«Ο Χορός της Θεάς» Δήμητρα Ιωάννου

Συνήθως ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι η αρχαιολογία είναι μια βαρετή επιστήμη, παρότι ένας από τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς χαρακτήρες είναι ο Ιντιάνα Τζόουνς. Λίγοι διαισθάνονται το μέγεθος της έξαψης που νιώθει ένας αρχαιολόγος όταν βρίσκει κάτι το σημαντικό, το οποίο ουσιαστικά του επιτρέπει να αποκτήσει μια κρυφή ματιά στο απώτερο παρελθόν, κάτι, που μόνο βαρετό δεν είναι!
Δε θα μπω σε μονοπάτια συνομοσιολογικά, αλλά σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες για το πώς οι αρχαίοι μας πρόγονοι δεν ήταν τόσο «εκτός» τεχνολογικών θαυμάτων, κάτι που ωθεί τις τελευταίες δεκαετίες πολλούς πρώτιστος να γίνουν ερασιτέχνες ερευνητές και έπειτα να αγαπήσουν την ιστορία-αρχαιολογία.
Ιδιαίτερα λοιπόν μετά τα βιβλία του Dan Brown («Κώδικας Da Vinci», «Αρκτικός Κύκλος» κ.α.), ή ακόμη και έρευνες Ελλήνων ιστορικών, λογικό να αναπτυχθεί μία αγάπη γύρω από τα αρχαία μυστήρια και δε παραλείπω την μέγιστη επιρροή των video games, όπως τα Tomb Raider και Uncharted!
Ένα λοιπόν από τα θετικά αποτελέσματα, είναι ότι πολλοί συγγραφείς να έχουν ασχοληθεί με την αρχαιότητα κι εμείς με χαρά αγκαλιάζουμε και ταξιδεύουμε με τα διηγήματα τους!
Ένα τέτοιο εξαίρετο βιβλίο, είναι και το «Ο Χορός της Θεάς» της Δήμητρας Ιωάννου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και καταφέρνει να μας περάσει από τη ζώνη της φαντασίας σε μία γλαφυρή αληθοφάνεια, κάνοντας τον αναγνώστη να πιστέψει πως η ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα (ή κάτι κοντά σ’ αυτό), με αποτέλεσμα να ξεσηκώσει το ενδιαφέρον για οτιδήποτε αποτελεί αρχαίο μυστήριο..!
Η Δήμητρα Ιωάννου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και η αγάπη της για την Ελλάδα την έκανε να ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά της κάθε γωνιάς της χώρας μας. Αυτό πρωτίστως μετατρέπει το βιβλίο της σε μια μικρή πηγή γνώσεων, ενώ ταυτόχρονα να μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα αρχαιολογικό θρίλερ, που σου κρατάει το ενδιαφέρον και την ίδια στιγμή σε κάνει να αναρωτιέσαι πολλές φορές όπως ανέφερα ήδη, αν όλο αυτό κρύβει μερικές δόσεις αλήθειας..!
Στα μείον να τοποθετήσω ίσως το γεγονός πως η συγγραφέας έδωσε περισσότερο βάρος στις ιστορίες αγάπης των ηρώων της απ’ όσο θα ήθελα, κάτι που το δικαιολογώ μιας και το έχω «αντιμετωπίσει» πολλές φορές διαβάζοντας μυθιστορήματα τα οποία έχουν δημιουργήσει γυναίκες συγγραφείς, όμως προσωπικά το θεωρώ και ας με συγχωρέσουν, ιδιαίτερα βαρετό.
Επίσης ορισμένες φορές τα «προβλήματα» των χαρακτήρων λύνονται περισσότερο άμεσα και απλά απ’ όσο θα ήθελα ή θα ήταν θεμιτό, παρόλ’ αυτά τις περισσότερες στιγμές η δράση σε αποζημιώνει για τις όποιες «αδυναμίες»!
Κοντολογίς, όσοι αρέσκεστε στην αγωνία και την δράση που προσφέρει ένα αστυνομικό θρίλερ και ταυτόχρονα σας αρέσουν τα αρχαία μυστήρια και γρίφοι, «Ο Χορός της Θεάς» είναι για εσάς και μη σκεφτείτε την περίπτωση του να μην ενδώσετε!!
Απολαύστε άφοβα!
«Ίσως δε το ξέρει ο περισσότερος κόσμος, αλλά σήμερα οι ερευνητές γνωρίζουν πως υπάρχει ένα περίπλοκο σύστημα υπόγειων στοών στα έγκατα της Αθήνας που συνδέει σημαντικές περιοχές, όπως την Ακρόπολη, τον Αρδηττό, την Πνύκα, την Πεντέλη, το Φάληρο, το Γαλάτσι, τον Υμηττό. Έχω την εντύπωση πως ετούτο το σπίτι έχει χτιστεί σε κάποιο κομβικό σημείο και κρατά φυλαγμένα στα σπλάχνα του πολλά μυστικά…»
Βαθμολογία: 8/10
-
19 Ιανουαριου 2021, 17:58Μέσα στην εβδομάδα η καταβολή - τουλάχιστον - 1000 ευρώ για χιλιάδες αγρότες - Κλείνει η πλατφόρμα
-
20 Ιανουαριου 2021, 14:31Αγρότες: Από την ερχόμενη εβδομάδα τελικά η καταβολή - τουλάχιστον - 1000 ευρώ για χιλιάδες δικαιούχους
-
19 Ιανουαριου 2021, 15:22Αγρότες: Λήγει σήμερα η προθεσμία για αιτήσεις χρηματοδότησης από το πακέτο του 1 δισ. ευρω
-
20 Ιανουαριου 2021, 07:13Απάτη σε αγρότες: Το κόλπο με το λάδι και την «μαϊμού» κατάθεση μέσω τραπεζης
-
20 Ιανουαριου 2021, 19:29Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Μια ακόμη ευκαιρία για 1000 ευρώ - τουλάχιστον - για τους αγρότες
-
19 Ιανουαριου 2021, 09:26Ηράκλειο: Κλειστός δρόμος λόγω κατολίσθησης