Σε 48ωρη απεργία και κινητοποιήσεις προχωρούν οι καλλιτέχνες- Ποιο είναι το αίτημά τους

Σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη 1η και Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και καλεί τα σωματεία σε πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση.
Η ΠΟΘΑ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 στην Πλατεία Συντάγματος, με κύριο αίτημα την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/22, την ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενίσχυση της δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας.
Εκπρόσωποι των σωματείων και των δραματικών σχολών συναντήθηκαν σημερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία «δέχτηκε, συναντήθηκε και ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους και άκουσε με πολύ ενδιαφέρον τα αιτήματα μας» σύμφωνα με την Ομοσπονδία
Σστο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος θα συμμετάσχει στη συνέντευξη τύπου που διοργανώνει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών το Σάββατο 28 Ιανουαρίου,αναφορικά με «τη δυσμενή κατάσταση των καλλιτεχνικών σπουδών και την επαγγελματική μας υποβάθμιση, η οποία μεθοδεύεται μέσω του ΠΔ 85 του 2022», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
-
23 Μαρτιου 2023, 10:30«Θερμό» επεισόδιο στη Μεσαρά: Διαπληκτίστηκε με την αδερφή του και παρενέβη η Αστυνομία
-
23 Μαρτιου 2023, 19:51Άνδρας που «πέθανε για λίγα λεπτά» ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε για τον θάνατο
-
23 Μαρτιου 2023, 11:44Σοκ στη Μεσαρά: Ξεψύχησε στην κεντρική πλατεία των Μοιρών- Θρήνος για τον άτυχο Στέλιο
-
23 Μαρτιου 2023, 07:48Βολές στο κέντρο... της Πέμπτης
-
23 Μαρτιου 2023, 07:10Θέμα newshub.gr: Τα χρέη σε ΙΚΑ, Εφορία, οι οφειλές στους αμπελουργούς και στη μισθοδοσία εργαζομένων «βουλιάζουν» την ΕΑΣΗ
-
23 Μαρτιου 2023, 09:41Θέμα newshub.gr: Έτοιμοι οι υποψήφιοι να καταθέσουν εξώδικο για τα «παράτραγουδα» στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ