Tιμήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης
Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τιμήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης.
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ενώ στεφάνια κατέθεσαν στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη οι: Βουλευτές Ηρακλείου, Ευρωβουλευτής, Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, οι εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας, κομμάτων, οργανώσεων αποστράτων.
Νωρίτερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία ενώ ακολούθησε ομιλία για την Εθνική Αντίσταση από την φιλόλογο του 2ου Γυμνασίου Ηρακλείου Μάγδα Εμμ. Φραγκούλη.
Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης για την επέτειο
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση-μήνυμα του για την επέτειο της Eθνικής Αντίστασης ανέφερε:
«Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου έγραψαν με χρυσά γράμματα στις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας πράξεις ηρωισμού, γενναιότητας και ανεξάντλητου θάρρους στον αγώνα για την Ελευθερία.
Η Εθνική Αντίσταση αντικατοπτρίζει το αδούλωτο πνεύμα του ελληνικού λαού. Ως Περιφέρεια Κρήτης αποτίουμε την πρέπουσα τιμή στους ήρωες μας ζωντανεύοντας παράλληλα στις μνήμες μας τις αξίες τις οποίες υπηρέτησαν. Την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την δημοκρατία, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά. Αυτό είναι το ιστορικό μας χρέος, αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι στις νέες και στους νέους του τόπου».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης για τον σημερινό εορτασμό της επετείου της Εθνικής Αντίστασης ανέφερε:
«Ο εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης, φωτίζει μια από τις πιο ηρωικές περιόδους της ιστορίας μας.
Σήμερα τιμούμε όλους αυτούς που την περίοδο της κατοχής αντιστάθηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Πατρίδας.
Στέλνουμε σαφές μήνυμα σε όλους ότι το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων και των Ελληνίδων ήταν και παραμένει υψηλό».

Στις εκδηλώσεις οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία
Τιμώντας την Εθνική Αντίσταση, οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης, παρευρέθηκαν στη δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά και εν συνεχεία στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη όσων θυσιάστηκαν κατά την αντίσταση εναντίων των κατοχικών δυνάμεων.
"Τιμούμε την αντίσταση των Ελλήνων, κατά των κατοχικών δυνάμεων και κατά του ναζισμού και του φασισμού. Τιμούμε τη μνήμη των ηρώων!
Ενθύμηση ενάντια στη λήθη και συνέχιση του αγώνα για Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Εθνική Ανεξαρτησία, αλλά και της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και επανορθώσεων, ως ελάχιστο ηθικό χρέος προς τους προγόνους μας", αναφέρουν σε σχετικό μήνυμα τους.
-
09 Μαΐου 2026, 14:25Ηράκλειο: Εθελοντές στον ήλιο στη διάρκεια των αγώνων του ΟΗΕ - Επίσημη καταγγελία για... εγκαύματα και αδιαθεσίες (Φωτο) -
09 Μαΐου 2026, 20:05Τίμησαν τη γιορτή του Αγίου Χριστοφόρου στις Μεσαμπελιές-Γεμάτος επίκαιρα νοήματα ο λόγος του Επισκόπου Κνωσού (Φωτο) -
10 Μαΐου 2026, 07:02Πυρκαγιά τα ξημερώματα σε αποθήκη βιοτεχνίας στις Μαλάδες -
10 Μαΐου 2026, 21:21Θρίλερ στο Ηράκλειο: Η περιγραφή του ανήλικου παιδιού «καίει» τον 30χρονο που παρέσυρε με το αυτοκίνητο την 28χρονη μητέρα -
09 Μαΐου 2026, 07:15Κωνσταντίνος Σαραβάκος: Πώς η στεγαστική κρίση «κλέβει» το μέλλον της χώρας! (podcast) -
09 Μαΐου 2026, 10:12Φονικό στην Αμμουδάρα: Από τη Σούδα και υπό δρακόντεια μέτρα η μεταγωγή του ζευγαριού στον Κορυδαλλό – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
