Ακραία επεισόδια στις ΗΠΑ για τον Τζορτζ Φλόιντ
αγαπημένα σου στη Google
Για μια ακόμη μέρα συνεχίζονται τα επεισόδια και οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ μετά το θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ!
Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι πολλές μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ θύμισαν
πεδίο μάχης
Οι δρόμοι των πόλεων της Αμερικής γέμισαν με ανθρώπους που ένωσαν τις φωνές τους με οδύνη και οργή. Ωστόσο, αν και κάποιες διαμαρτυρίες ήταν ειρηνικές, κάποιες άλλες κατέληξαν σε χάος και καταστροφή.
Κάποιοι πέταξαν μπουκάλια και πυροτεχνήματα σε αστυνομικούς. Άλλοι έκαψαν κτίρια και περιπολικά, λεηλάτησαν καταστήματα, βανδάλισαν περιουσίες.
Η Αστυνομία απάντησε με πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα και συλλήψεις. Οι δήμαρχοι σε τουλάχιστον 25 πόλεις επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορία, ενώ κάποιες πολιτείες ζήτησαν τη βοήθεια της Εθνοφρουράς.
Πέρα από το «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», ένα ακόμα σύνθημα ακούστηκε για πέμπτη μέρα στις ΗΠΑ: «Όχι δικαιοσύνη, όχι ειρήνη».
Ακραίες πράξεις παρατηρήθηκαν και από τα δύο στρατόπεδα: οι διαδηλωτές προχώρησαν σε εμπρησμούς, βανδαλισμούς και ξυλοδαρμούς, ενώ οι αστυνομικοί επιδόθηκαν σε ένα κρεσέντο καταστολής. Αλλά και άλλα ακραία στοιχεία εκμεταλλεύτηκαν το χάος που επικρατεί για να προχωρήσουν στις δικές τους αποτρόπαιες πράξεις.
Τον γύρο του Διαδικτύου έχει κάνει βίντεο από περιπολικό στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, το οποίο πέρασε μέσα από διαδηλωτές που είχαν σταματήσει στη μέση του δρόμου.
-
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 08:24Ηράκλειο: Συναγερμός με το "καλημέρα" στην Πυροσβεστική λόγω φωτιάς σε απόσταση αναπνοής από επιχείρηση αρτοποιείου (φωτο+ βιντεο)
