Απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πρωθυπουργού της Αϊτής
αγαπημένα σου στη Google
Ένοπλοι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον πρωθυπουργό της Αϊτής, Αριέλ Ανρί, κατά τη διάρκεια μίας εκδήλωσης, το Σάββατο, για την επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του.
Σύμφωνα με την πηγή αυτή, «συμμορίτες και τρομοκράτες» προσπάθησαν να πυροβολήσουν τον πρωθυπουργό σε μια εκκλησία, στην πόλη Γκονέβ, στη βόρεια Αϊτή, ενώ ήταν σε εξέλιξη η τελετή για τα 218 χρόνια από την ανεξαρτησία.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν από τα πυρά. Η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αυτόν τον απολογισμό.
Το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης σε βάρος των υπόπτων που πυροβόλησαν την αυτοκινητοπομπή του Ανρί.
Η επίθεση αυτή εντείνει τις ανησυχίες για την ασφάλεια των αξιωματούχων στην Αϊτή, η οποία έχει βυθιστεί σε πολιτική αναταραχή μετά τη δολοφονία του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ, τον περασμένο Ιούλιο. Ο Ανρί ανέλαβε την πρωθυπουργία λίγο αργότερα. Ακόμη δεν έχουν προκηρυχθεί προεδρικές εκλογές για την ανάδειξη του διαδόχου του Μοΐζ.
-
23 Σεπτεμβριου 2026, 07:34«Κλειδώνουμε» τα νησιά με νέους Patriot - Έρχεται ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης στα νησιά -
23 Σεπτεμβριου 2026, 08:00Από το Brain Drain στο Brain Network -
23 Σεπτεμβριου 2026, 13:31Ρέθυμνο: Αυριο στα Σέλλια το «τελευταίο αντίο» στον 53χρονο Νίκο Ξερουδάκη - Στο πένθος η τοπική κοινωνία -
23 Σεπτεμβριου 2026, 08:45Γιώργος Ατσαλάκης: Τι σημαίνει η μεγάλη συμφωνία ΗΠΑ - Δανίας για τη Γροιλανδία! (podcast) -
23 Σεπτεμβριου 2026, 15:00Κρήτη: Οι καιρικές συνθήκες φέρνουν αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ΒΟΑΚ και νέο κύκλο...ταλαιπωρίας -
22 Σεπτεμβριου 2026, 16:40Σύσκεψη "παρωδία" της ΠΕΔ Κρήτης για τη Δομή Μεταναστών στους Αθανάτους - Οι Δήμαρχοι έλαμψαν δια της απουσίας τους
