«Εγγυήσεις» από τον Τραμπ ότι ο πόλεμος στη Γάζα «θα τελειώσει μια για πάντα» θέλει η Χαμάς
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Χαμάς, Χαλίλ αλ-Χάγια δήλωσε την Τρίτη ότι το παλαιστινιακό κίνημα θέλει «εγγυήσεις» από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τους μεσολαβητές ότι ο πόλεμος στη Γάζα «θα τελειώσει μια για πάντα».
«Δεν εμπιστευόμαστε τον κατακτητή», δήλωσε στο αιγυπτιακό μέσο ενημέρωσης Al-Qahera News, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι παραβίασε δύο εκεχειρίες κατά τη διάρκεια του πολέμου. «Η ισραηλινή κατοχή ουδέποτε τήρησε τις υποσχέσεις της. Για τον λόγο αυτό θέλουμε πραγματικές εγγυήσεις από τον πρόεδρο Τραμπ και τις εγγυήτριες χώρες».
«Είμαστε έτοιμοι (να εργαστούμε) για μια συμφωνία που θα σημάνει το τέλος του πολέμου, την αποχώρηση» των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Γάζα και μια «ανταλλαγή» ομήρων και κρατουμένων, πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
08 Νοεμβριου 2025, 16:20Κίλι Σφακιανάκη: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της - Απών ο Νότης -
08 Νοεμβριου 2025, 12:15Μακελειό στα Βορίζια: Στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου ο έγκλειστος γαμπρός και συγγενείς του Φανούρη Καργάκη -
09 Νοεμβριου 2025, 12:45Ρόδος: YouTuber, πρώην μοντέλο και αρχιεπίσκοπος των Παλαιοημερολογητών ο ρασοφόρος με τα 2 κιλά κοκαΐνης -
09 Νοεμβριου 2025, 22:04Βορίζια: Νέα στοιχεία και φωτογραφικά ντοκουμέντα για το μακελειό - Το χρονικό και οι εξελίξεις στην έρευνα (φωτο) -
08 Νοεμβριου 2025, 08:35Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 8 Νοεμβρίου -
08 Νοεμβριου 2025, 15:19Απόστολος Γκλέτσος προς Σίσσυ Χρηστίδου.: «Μου στήσατε παγίδα, όχι σε μένα αυτά πια, είστε παιδάκια»
