«Έκαναν εργασίες σε ηλεκτρικό πίνακα»: Ένοικοι της πολυκατοικίας στην Αμβέρσα αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά με 5 νεκρούς
αγαπημένα σου στη Google
Σε τραγωδία μετατράπηκε μια μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε 10ώροφο κτίριο στην Αμβέρσα.
Η φλαμανδική αστυνομία ανακοίνωσε πως από τη μεγάλη φωτιά έχουν επιβεβαιωθεί πέντε θάνατοι, ενώ αρχικά είχαν ανακοινωθεί έξι. Μετά από αρκετές ώρες, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο και να σβήσουν τη φωτιά, με τις έρευνες για τυχόν επιπλέον θύματα να έχουν ολοκληρωθεί.
«Έκαναν εργασίες στον ηλεκτρικό πίνακα»
Ο Ζεράλντ, αυτόπτης μάρτυρας και ένοικος της πολυκατοικίας που κατάφερε να διασωθεί μίλησε στο RTBF για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ενδέχεται να ξέσπασε η φωτιά.
«Νομίζω ότι δούλευαν στον ηλεκτρικό πίνακα. Νομίζω ότι από εκεί ξεκίνησε η φωτιά», εξηγεί ο Ζεράλντ. «Μένω στον 9ο όροφο, υπήρχε φωτιά ακριβώς δίπλα… Η γειτόνισσά μου με άφησε να περάσω στο σπίτι της, από την πόρτα. Δεν μπορούσε να βρει τη γάτα της. Ήταν εντελώς σκοτεινά. Έτσι, εγώ και η γειτόνισσά μου δραπετεύσαμε. Άφησα τα πάντα εκεί, τα κλειδιά μου, τα πάντα. Δεν πήρα τίποτα. Τώρα μας λένε ότι μάλλον θα πρέπει να κοιμηθούμε κάπου αλλού. Πρέπει να περιμένουμε».
Ένας άλλος κάτοικος της περιοχής επισήμανε στο VRT ότι είχαν ξεκινήσει εργασίες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του τετραγώνου, που βρίσκονταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα.
«Πρώτα κόπηκε το ρεύμα. Τρία λεπτά αργότερα σήμανε ο συναγερμός για πυρκαγιά. Ήδη υπήρχε καπνός στους διαδρόμους» είπε ο Χέερτ Ντεβούλφ, ένοικος του 10ου ορόφου, στο βελγικό τηλεοπτικό κανάλι VRTNWS. «Προσπαθήσαμε να κατεβούμε μόνοι μας, αλλά δεν τα καταφέραμε. Κλειστήκαμε στο διαμέρισμα και περιμέναμε στο μπαλκόνι. Περίπου 10 λεπτά αργότερα ήρθε η Πυροσβεστική να μας σώσει με τη σκάλα», πρόσθεσε.
Ξεκίνησε από το ισόγειο
Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga από τους πυροσβέστες, η φονική πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα στο ισόγειο του κτιρίου. Στο σημείο έχουν μεταβεί ένας εισαγγελέας και ένας ανακριτής για να ξεκινήσουν έρευνες και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.
Πάντως, μέχρι στιγμής, τα ακριβή αίτια της φωτιάς δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και τεχνικούς να ερευνούν όλους τους ορόφους.
iefimerida.gr
-
30 Ιουνιου 2026, 10:30Θρήνος στο Στείρωνα για το θάνατο του 60χρονου Μανώλη που καταπλάκωσε το τρακτέρ του -
30 Ιουνιου 2026, 09:29Δυστύχημα στο Στείρωνα: 60χρονος καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του και άφησε την τελευταία του πνοή -
30 Ιουνιου 2026, 12:48Έκτακτο επίδομα παιδιού: Άρχισε η καταβολή των 150 ευρώ σε 1 εκατομμύριο δικαιούχους -
30 Ιουνιου 2026, 10:40ΠΟΓΕΔΥ: Το “σύστημα” ελέγχου των βιολογικών κατέρρευσε-ποιος θα λογοδοτήσει; -
30 Ιουνιου 2026, 22:18Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται -
30 Ιουνιου 2026, 19:26Φραγκοκάστελο, Δυτική Τάφρος και Καζάρμα ανάμεσα στα μνημεία που διαθέτει το Υπουργείο Πολιτισμού με 1000-1500 ευρώ την ημέρα για ιδιωτικά τραπεζώματα
