Έτοιμη να στείλει στρατό στη Γάζα «για την εδραίωση της ειρήνης» δηλώνει η Άγκυρα
Πήγες του τουρκικού υπουργείου Άμυνας δήλωσαν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να αναλάβουν αποστολή στη Γάζα και οι σχετικές εργασίες διεξάγονται σε συντονισμό με τα αρμόδια όργανα του τουρκικού κράτους.
Κατά την εβδομαδιαία τακτική ενημέρωση των αμυντικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αρχιπλοίαρχο Ζεκί Άκτουρκ, πηγές του υπουργείου ανέφεραν συγκεκριμένα: «Λαμβάνοντας υπόψη την ανθρωπιστική τραγωδία που συνεχίζεται εδώ και δύο χρόνια στη Γάζα, η παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή και η ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης υποδομής έχουν καταστεί προτεραιότητα».
«Όπως γνωρίζετε, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, με την εμπειρία που έχουν αποκτήσει από προηγούμενες ειρηνευτικές αποστολές, είναι έτοιμες να αναλάβουν κάθε είδους καθήκοντα που θα τους ανατεθούν για την εδραίωση και τη διατήρηση της ειρήνης, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.
Οι εργασίες σχετικά με την αποστολή διεξάγονται σε συντονισμό με τους αρμόδιους φορείς του κράτους μας» πρόσθεσε.
-
14 Νοεμβριου 2025, 19:35Σπ. Μαρτίκας για τον επιχειρηματία με τις απάτες των 1,3 εκ. ευρώ: Έφαγε 250.000 από τον Παντελή Παντελίδη το βράδυ που σκοτώθηκε -
15 Νοεμβριου 2025, 08:23Τραγωδία στο Καβούσι: Νεκρός 62χρονος την ώρα που μάζευε ελιές -
15 Νοεμβριου 2025, 08:20Κρήτη: Ανοιξιάτικος ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Πότε έρχεται το νέο κύμα βροχοπτώσεων -
16 Νοεμβριου 2025, 08:31Βορίζια: Νέο βίντεο από την έκρηξη στο σπίτι και το ύποπτο λευκό όχημα (βίντεο) -
14 Νοεμβριου 2025, 11:47Ηράκλειο: Σήμερα η κηδεία της αγαπητής επιχειρηματία Μαρίας Παγωνάκη -
15 Νοεμβριου 2025, 10:56Ηράκλειο: Στο πένθος η εκπαιδευτική κοινότητα - Καθηγητής ο 62χρονος που "έφυγε" στο λιόφυτο
