Γαλλία - Δημοσκόπηση: Ένας στους τρεις Γάλλους δηλώνει ότι στις προεδρικές εκλογές του 2027 θα ψηφίσει ακροδεξιά
Ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2027 το 34% των Γάλλων δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Harris Interactive για το γαλλικό περιοδικό «Regards, ότι θα υπερψήφιζε τον (ή την) υποψήφιο του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν, έναντι 26% που δηλώνει ότι θα υπερψήφιζε τον (ή την) υποψήφιο της αριστεράς - αν αυτή κατέβαινε ενωμένη.
Σε ό,τι αφορά την παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν, (ο οποίος ως γνωστόν δεν έχει δικαίωμα υποψηφιότητας για τρίτη θητεία) υπέρ του όποιου υποψηφίου της δηλώνει ότι θα τασσόταν το 19% των ερωτηθέντων.
Αν ωστόσο τα τέσσερα κόμματα της αριστεράς δεν κατέβουν ενωμένα, τότε - σύμφωνα με τη δημοσκόπηση - πολλά ενδεχόμενα είναι ανοιχτά σε σχέση με το ποιος θα μπορούσε να είναι ο αντίπαλος του ακροδεξιού υποψηφίου στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2027. Στην περίπτωση που η Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν Λυκ Μελανσόν επιλέξει την αυτόνομη κάθοδο στις προεδρικές εκλογές τότε ο υποψήφιός της θα περιοριζόταν, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, στο 8% και ο υποψήφιος των άλλων τριών κομμάτων της αριστεράς θα πλησίαζε το 18%.
Με άλλα λόγια η Ανυπότακτη Γαλλία θα βρισκόταν σχετικά μακριά από τα ποσοστά που έλαβε ο Ζαν Λυκ Μελανσόν κατά τις τρεις προηγούμενες προεδρικές εκλογές (11,1% το 2012, 19,6% το 2017 και 21,9% το 2022), ενώ ο υποψήφιος των άλλων τριών κομμάτων της αριστεράς θα βρισκόταν μόλις μία ποσοστιαία μονάδα πίσω από τον όποιο υποψήφιο της παράταξης Μακρόν. Από την άλλη αν το Σοσιαλιστικό κόμμα επιλέξει την αυτόνομη κάθοδο τότε θα περιοριστεί στο 13%, με τα άλλα τρία κόμματα της αριστεράς να κινούνται περί το 16%.
Στην περίπτωση αυτή είναι σημαντικές οι πιθανότητες να περάσουν στο δεύτερο γύρο ο ακροδεξιός υποψήφιος και ο υποψήφιος της παράταξης Μακρόν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
21 Απριλιου 2026, 22:00Ηράκλειο: Το απρόοπτο με τη γυναίκα στο αναπηρικό αμαξίδιο και η άμεση αντίδραση τουριστών και οδηγού mini bus -
21 Απριλιου 2026, 15:24Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνονται αύριο από τον Μητσοτάκη μετά το «υπερπλεόνασμα» από ΕΛΣΤΑΤ -
21 Απριλιου 2026, 20:55Ηράκλειο-Τραγωδία: Γυναίκα εντοπίστηκε απαγχονισμένη -
21 Απριλιου 2026, 10:45Δημήτρης Βεριώνης: Θάνατοι στη χούντα, τα γνωστά και άγνωστα θύματα 1967-1974 (podcast) -
21 Απριλιου 2026, 12:17Ηράκλειο: Τελευταίο αντίο στη μητέρα του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού που συγκίνησε με τον επικήδειο του (Φωτο) -
22 Απριλιου 2026, 10:20Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης!
