Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξασφάλισε 200 εκ. επιπλέον δόσεις εμβολίων
Η Ευρωπαϊκή Ένωση οριστικοποίησε την συμφωνία με τις φαρμακευτικές Pfizer και BioNTech για την προμήθεια 200 εκατ. επιπλέον δόσεων του εμβολίου κατά του Covid-19.
Με αυτή την κίνηση η ΕΕ εξασφαλίζει την αύξηση των δόσεων κατά το δεύτερο τρίμηνο την ώρα που οι χώρες αγωνίζονται να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για ανοσοποίηση των πληθυσμών τους.
Αυτή η δεύτερη συμφωνία αυξάνει σημαντικά τον αριθμό των διαθέσιμων δόσεων από τις δύο εταιρείες για τα 27 κράτη μέλη του μπλοκ.
Η συμφωνία περιλαμβάνει παραγγελία για 200 εκατ. δόσεων, με τη δυνατότητα να πρόσθετης παραγγελίας 100 εκατ. δόσεων, κάτι που θα μπορούσε να διπλασιάσει τη συνολική προσφορά της ΕΕ από τις εταιρείες.
Το δεύτερο τρίμηνο θα αποσταλούν έως και 75 εκατομμύρια δόσεις από την παραγγελία, είχε δηλώσει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας τον Ιανουάριο.
Πηγή: naftemporiki.gr
-
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης -
16 Απριλιου 2026, 07:06Ανεπάρκεια και φέτος στα κονδύλια για τη δακοκτονία, διαπιστώνει ο ΣΕΔΗΚ – Μόλις 9,9 εκατομμύρια ευρώ για την Κρήτη
