Η Λεπέν κατηγορεί τον Μακρόν ότι θέλει να κάνει τη Γαλλία να μπει «σε πόλεμο»
Το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θέλει να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να «εξουδετερώσει» ρωσικές στρατιωτικές βάσεις, ότι θέλει «να εισέλθει πλήρως» στον πόλεμο με τη Μόσχα.
Αυτό «θα ήταν ένα επιπλέον βήμα εμπλοκής σ' αυτή τη σύγκρουση», το οποίο «θα δημιουργούσε τρομερό κίνδυνο για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας» και «για την ακεραιότητα του εδάφους μας», δήλωσε στο franceinfo η Μαρίν Λεπέν, η επικεφαλής των βουλευτών του Εθνικού Συναγερμού (RN), καταγγέλλοντας «μηχανικές εισόδου σε παγκόσμιο πόλεμο».
Την Τρίτη, στη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Γερμανία, ο Μακρόν δήλωσε ότι πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να «εξουδετερώνει» τις βάσεις απ' όπου η Μόσχα εκτοξεύει τους πυραύλους της εναντίον του ουκρανικού εδάφους.
Το θέμα διχάζει το δυτικό στρατόπεδο. «Όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η Γερμανία, είμαι αντίθετη στο να επιτραπεί στην Ουκρανία να πλήττει το ρωσικό έδαφος με τα όπλα που της έχουμε παράσχει», δήλωσε η Λεπέν, υπενθυμίζοντας εν παρόδω ότι υποστηρίζει «την παράδοση αμυντικών όπλων στην Ουκρανία».
Η επικεφαλής της άκρας δεξιάς υποστήριξε εξάλλου ότι ο αρχηγός του κράτους «προφανώς ετοιμάζεται να ανακοινώσει» ότι το Παρίσι «θα στείλει γαλλικό στρατιωτικό προσωπικό» στην Ουκρανία, στην προκειμένη περίπτωση «εκπαιδευτές» και «σε μεγάλους αριθμούς».
Η Λεπέν εξέφρασε τη λύπη της «για άλλο ένα επιπλέον βήμα που είναι ανησυχητικό», καθώς, σύμφωνα με την ίδια, πρέπει «να προσφέρουμε στρατιωτική βοήθεια» στο Κίεβο «χωρίς να στείλουμε στρατεύματα».
Εκτιμώντας ότι «δεν θα υπάρξει στρατιωτική νίκη» στη ρωσοουκρανική σύγκρουση, τόνισε ότι «ο μόνος τρόπος για να μπει ένα τέλος (στη σύγκρουση αυτή) είναι να γίνει διαπραγμάτευση και η Ουκρανία να μπορέσει να προσέλθει σ' αυτή με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις».
-
17 Απριλιου 2026, 10:45Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
16 Απριλιου 2026, 07:15Θεόδωρος Τσίκας: Απανωτά τα πλήγματα για την Κυβέρνηση! Δύσκολος πλέον ο πολιτικός της βίος… (podcast) -
16 Απριλιου 2026, 07:06Ανεπάρκεια και φέτος στα κονδύλια για τη δακοκτονία, διαπιστώνει ο ΣΕΔΗΚ – Μόλις 9,9 εκατομμύρια ευρώ για την Κρήτη -
16 Απριλιου 2026, 10:34Χάρης Τσιλιώτης: Η πρόταση Μητσοτάκη για ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή δεν θα προσφέρει τίποτα! (podcast) -
17 Απριλιου 2026, 07:15Γιώργος Καραμπελιάς: Ο Όρμπαν, ήταν σε ρόλο 5ης φάλαγγας, για την αποσύνθεση της ΕΕ! Η ήττα του, μεγάλη ήττα και για τους Τραμπ - Πούτιν! (podcast) -
16 Απριλιου 2026, 07:53Εσπερίδα για την ιστορία του ελληνικού βιβλίου ανά τους αιώνες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
