Η Μελόνι αποκήρυξε ιστορικό κείμενο κατά του Μουσολίνι – «Δεν είναι η δική μου Ευρώπη»
αγαπημένα σου στη Google
Χαμό προκάλεσε στην ιταλική Βουλή η Τζόρτζια Μελόνι, καθώς αποκήρυξε δημόσια ένα ιστορικό κείμενο που ήταν κατά του Μουσολίνι και υπέρ της δημοκρατίας.
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ανέγνωσε ένα μεμονωμένο απόσπασμα από το «Μανιφέστο του Βεντοτένε» που συντάχθηκε το 1941 στο ιταλικό νησί Βεντοτένε από διανοούμενους και πολιτικούς που είχαν εξοριστεί από τον φασισμό.
«Δεν είναι η δική μου Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά, τη στιγμή που το κείμενο αναγνωρίζεται ως ιστορικό και έχει υιοθετεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο εκπρόσωπος του «Δημοκρατικού Κόμματος», Φεντερίκο Φορνάρο, δήλωσε ότι «η Μελόνι θα έπρεπε απλά και μόνο να υποκλιθεί, μπροστά στους ήρωες του Βεντοτένε».
Επίσης, από την ιταλική αντιπολίτευση, πολλοί βουλευτές απάντησαν ότι η Ιταλίδα πρωθυπουργός ξεχνά ότι οι άνθρωποι που το συνέταξαν, μάχονταν την φασιστική δικτατορία και ότι η απομόνωση λίγων φράσεων από όλο το υπόλοιπο «Μανιφέστο του Βεντοτένε», εξυπηρετεί μόνον πολιτικές σκοπιμότητες.
Πληροφορίες από ΑΠΕ
-
21 Αυγουστου 2026, 15:22Μεσαρά: Άγνωστοι έκλεψαν τα πρόβατα κτηνοτρόφου - Η κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τη ζωοκλοπή (Βίντεο) -
21 Αυγουστου 2026, 11:40Αποχαιρετούν σήμερα στην Παλήνη τον 21χρονο Άγγελο που σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Ρέθυμνο -
21 Αυγουστου 2026, 16:22«Έφυγε» από τη ζωή ο οινοποιός Τάκης Μηλιαράκης -
21 Αυγουστου 2026, 15:30Η Μεσαρά υποδέχεται αύριο Σάββατο την Τιμία Κάρα του Αγίου Τίτου – 60 χρόνια από την επιστροφή της στην Κρήτη -
21 Αυγουστου 2026, 14:00Κρήτη: Εξαντλημένος γύπας προσγειώθηκε ανάμεσα στους λουόμενους (Βίντεο) -
21 Αυγουστου 2026, 07:00Μ. Λέκκας στο newshub.gr: Άνοδος της θερμοκρασίας, αλλά τα στοιχεία δεν δείχνουν καύσωνα – Ο καιρός στην Κρήτη
