Ινδία: Πυρκαγιά σε νοσοκομείο - Τουλάχιστον 6 νεκροί
αγαπημένα σου στη Google
Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε νοσοκομείο της νότιας Ινδίας είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι περίπου τριάντα, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Οι πυρκαγιές σε κτίρια είναι συχνές στην Ινδία, ιδίως εξαιτίας της έλλειψης συστημάτων —ή μέσων— πυρόσβεσης και της καταπάτησης των κανονισμών ασφαλείας.
Η φωτιά, για τα αίτια της οποίας διενεργείται έρευνα, εκδηλώθηκε αργά το βράδυ χθες Πέμπτη στο νότιο ομόσπονδο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού.
Τα έξι θύματα βρίσκονταν μέσα σε ανελκυστήρα του νοσοκομείου της πόλης Ντιντιγκούλ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India (PTI).
Άλλοι περίπου τριάντα άνθρωποι τραυματίστηκαν, πάντως η κατάστασή τους είναι «σταθερή», ανέφερε ο Α. Πραντίπ, αξιωματικός της αστυνομίας.
Η φωτιά εκδηλώθηκε στην υποδοχή, στο ισόγειο, προτού εξαπλωθεί με ταχύτητα σε ορόφους, σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India.
Καταγράφτηκε μερικές εβδομάδες μετά τον θάνατο δέκα νεογέννητων όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε νοσοκομείο στο Ούταρ Πραντές.
Στην αρχή της χρονιάς, παρόμοιο συμβάν σε παιδιατρικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δέκα νεογέννητα.
Ενώ τουλάχιστον 27 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, χάθηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κατάμεστο λούνα παρκ τον Μάιο στο κρατίδιο Γκουτζάρατ (βορειοδυτικά).
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
01 Οκτωβριου 2026, 18:53Τη συστράτευση του με το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης -
01 Οκτωβριου 2026, 08:50Κόκκινος συναγερμός στην Κρήτη για την κακοκαιρία-112 για αποφυγή μετακινήσεων, δρόμοι ποτάμια και φόβοι για υπερχείλιση ποταμών -
01 Οκτωβριου 2026, 07:00Κακοκαιρία: Σε Red Code η Κρήτη έως την Κυριακή-Κλειστά σχολεία-Μηνύματα από το 112 και ετοιμότητα από την Πολιτική Προστασία -
01 Οκτωβριου 2026, 15:00Κακοκαιρία στην Κρήτη: Ένας νεκρός και μεγάλες καταστροφές σε περιοχές του νησιού (Φωτο + Βίντεο) -
30 Σεπτεμβριου 2026, 22:30Κρήτη: Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία- Ενισχύσεις για την Πυροσβεστική στα Χανιά -
01 Οκτωβριου 2026, 08:15Άγγελος Συρίγος: Η Ελλάδα πρέπει να βρει τους τομείς που θα την κάνουν ζωτικό γεωπολιτικό παίχτη! (podcast)
