ΗΠΑ- εκλογές: "Ο Μπάιντεν έχει «ήπια» συμπτώματα της Covid-19"- Φουντώνουν οι "φωνές" για απόσυρση
Ο 81χρονος Μπάιντεν, ο οποίος είναι «πλήρως εμβολιασμένος» κατά της νόσου που προκαλεί ο κορωνοϊός.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξακολουθεί να έχει «ήπια» συμπτώματα της Covid-19, μια ημέρα αφότου διαγνώστηκε θετικός στη λοίμωξη, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχίατρος του Λευκού Οίκου Κέβιν Ο’Κόνορ.
«Ο πρόεδρος εξακολουθεί να έχει ήπια συμπτώματα από το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα» τα οποία σχετίζονται με την Covid-19, δεν έχει πυρετό και οι μετρήσεις ζωτικών σημείων παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα, αναφέρει η ιατρική έκθεση που δημοσιοποιήθηκε από τον Λευκό Οίκο.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο 81χρονος Μπάιντεν, ο οποίος είναι «πλήρως εμβολιασμένος» κατά της νόσου που προκαλεί ο κορωνοϊός, ακολουθεί θεραπεία με το αντιικό φάρμακο Paxlovid.
Washington Post: “Ο Μπάιντεν πρέπει να επαναξετάσει την υποψηφιότητά του” λέει ο Ομπάμα
Ο Ομπάμα δηλώνει σε συνεργάτες του ότι ο Μπάιντεν πρέπει να επανεξετάσει την υποψηφιότητά του.
Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σε συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες ότι οι πιθανότητες του προέδρου Τζο Μπάιντεν για να νικήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου εξανεμίζονται και ότι πιστεύει πως ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να εξετάσει σοβαρά την υποψηφιότητά του, ανέφερε σήμερα η Washington Post, επικαλούμενη πολυάριθμες πηγές με γνώση του θέματος.
Το δημοσίευμα της Washington Post σημειώνει ότι, στο παρασκήνιο, ο Ομπάμα έχει εμπλακεί έντονα σε συζητήσεις σχετικά με το μέλλον της εκστρατείας του Μπάιντεν, δεχόμενος τηλεφωνήματα από πολλούς Δημοκρατικούς, συμπεριλαμβανομένης της πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και έχει μοιραστεί τις απόψεις του, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση των τηλεφωνημάτων, τα οποία μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Axios: Ο Τζο Μπάιντεν αποσύρεται ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο, εκτιμούν κορυφαίοι Δημοκρατικοί (διαβάστε εδώ)
Την εκτίμηση ότι η πίεση του Κογκρέσου και στενών φίλων του κόμματος θα πείσει εν τέλει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, εκφράζουν αρκετοί κορυφαίοι Δημοκρατικοί, που επικαλείται το πρακτορείο Axios.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κορυφαία στελέχη του κόμματός του, φίλοι του αλλά και βασικοί δωρητές της προεκλογικής εκστρατείας πιστεύουν ότι ο 81χρονος Μπάιντεν δεν θα κερδίσει, καθώς δεν μπορεί να πείσει το εκλογικό κοινό σχετικά με την πνευματική διαύγεια και την ηλικία του.
Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ενημερωθεί ότι αν παραμείνει στην κούρσα, ο πρώην πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές ακόμα και με συντριπτική διαφορά.
Έως σήμερα, η πίεση στο πρόσωπο του προέδρου για την απόσυρσή του είναι «αδυσώπητη και συντονισμένη», σημειώνεται από το Axios.
Πάντως, οι Δημοκρατικοί αναμένουν ότι οι δημοσκοπήσεις μετά το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών θα δείξουν ακόμα και εκλογική συντριβή στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
«Η επιλογή του είναι να γίνει ένας από τους ήρωες της ιστορίας ή να είναι σιγουρέψει ότι δεν θα υπάρξει ποτέ προεδρική βιβλιοθήκη Μπάιντεν. Προσεύχομαι να κάνει το σωστό», γνωστοποίησε στο ίδιο πρακτορείο στενός φίλος του προέδρου.
Διαβιάστε επίσης
-
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
14 Απριλιου 2026, 23:16ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις της δράσης για την ενίσχυση νέων πτυχιούχων -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ
