Κένυα: Ο πρόεδρος Ρούτο ζητά από την αστυνομία να πυροβολεί «στα πόδια» τους διαδηλωτές που βιαιοπραγούν
αγαπημένα σου στη Google
Ο πρόεδρος της Κένυας Ουίλιαμ Ρούτο είπε ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει να πυροβολούν στα πόδια τους διαδηλωτές που λεηλατούν επιχειρήσεις, ώστε να τους εξουδετερώνουν, δύο ημέρες αφότου 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.
Τη Δευτέρα η αστυνομία απέκλεισε ένα μεγάλο μέρος του Ναϊρόμπι και χρησιμοποίησε δακρυγόνα, νερό υπό πίεση και σφαίρες για να διαλύσει τα πλήθη. Κάποια σουπερμάρκετ, επιχειρήσεις και νοσοκομεία λεηλατήθηκαν ή πυρπολήθηκαν.
«Όποιος καίει περιουσία άλλων ανθρώπων θα πρέπει να πυροβολείται στα πόδια και να περνάει από το νοσοκομείο καθ’ οδόν για το δικαστήριο. Δεν θα πρέπει να τον σκοτώνουν, αλλά να τον χτυπούν στα πόδια για να τον ανακόψουν», είπε σε ομιλία του ο Ρούτο.
Ο θάνατος ενός μπλόγκερ που σχολίαζε το πολιτικό γίγνεσθαι στη χώρα, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία, έβγαλε στους δρόμους εκατοντάδες Κενυάτες, πυροδοτώντας εκ νέου το κίνημα διαμαρτυρίας που είχε ξεκινήσει με αφορμή το υψηλό κόστος διαβίωσης, τη διαφθορά και την αστυνομική βία. Πέρυσι, διαδηλωτές που αντιδρούσαν στην αύξηση των φόρων εισέβαλαν στο κοινοβούλιο.
-
24 Ιουλιου 2026, 11:00Γιώργος Σκαφιδάς: Όλα τα σενάρια στο «τέλειο αδιέξοδο» του Ιράν και του Ορμούζ! (podcast) -
24 Ιουλιου 2026, 11:30Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
24 Ιουλιου 2026, 20:53Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη: Από τον καύσωνα στις βροχές και τις καταιγίδες -
24 Ιουλιου 2026, 09:35Δακοκτονία στην Κρήτη: Ο χρόνος είναι σύμμαχος …του δάκου – Έντονη η ανησυχία του ΣΕΔΗΚ για τη φετινή χρονιά, με τα φάρμακα πλέον να εξαντλούνται! -
24 Ιουλιου 2026, 20:07Στην Αττική η κακοκαιρία: Άνοιξαν οι ουρανοί - Πάνω από 100.000 κεραυνοί μέσα σε λίγες ώρες σε όλη τη χώρα -
25 Ιουλιου 2026, 07:06Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Άνοδος και στην Κρήτη στις τιμές μίσθωσης το 2025 με τη βασική αιτία να είναι οι... ξένοι επισκέπτες
