Λιβύη: Βυθίστηκε πλοιάριο με μετανάστες – 57 νεκροί
αγαπημένα σου στη Google
Τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν αναποδογύρισε κοντά στη Χομς, στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, σε άλλη μια τραγωδία με θύματα επίδοξους μετανάστες στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.
Σύμφωνα με τους επιζώντες, τους οποίους μετέφεραν στην ξηρά ψαράδες και λιμενικοί, μεταξύ των θυμάτων ήταν τουλάχιστον 20 γυναίκες και δύο παιδιά, ανέφερε η εκπρόσωπος του ΔΟΜ, Σάφα Μσέχλι, σε ανάρτησή της στο Twitter.
Τους τελευταίους μήνες, με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, έχουν αυξηθεί και οι αναχωρήσεις πλοιαρίων που μεταφέρουν μετανάστες από τη Λιβύη και την Τυνησία προς την Ιταλία και άλλες περιοχές της Ευρώπης. Τα προηγούμενα χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι τόλμησαν τον επικίνδυνο διάπλου, πολλοί για να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τους πολέμους στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή σύμφωνα με το in.gr.
Η Χομς βρίσκεται σε απόσταση 120 χιλιομέτρων από την Τρίπολη, στα δυτικά παράλια της Λιβύης.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
29 Μαΐου 2026, 07:50Μελέτης Μελετόπουλος: Χωρίς προοπτική η κίνηση Τσίπρα, το «παιχνίδι» θα παιχτεί στο πατριωτικό κέντρο και γύρω από αυτό! (podcast) -
29 Μαΐου 2026, 10:00Γρηγόρης Πασπάτης: Το «Νόημα-Κρήτη» θέλει να ανοίξει τον δημόσιο διάλογο για την Ελλάδα του αύριο! (podcast) -
29 Μαΐου 2026, 12:15Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
29 Μαΐου 2026, 07:00Κρήτη: Το χαλάζι «ράβδισε» ελιές και «συγκόμισε» αμπέλια στην Κάτω Μεσαρά – Στο Λασίθι οι βροχές καταστρέφουν την πατάτα!
