Mελόνι για δολοφονία Κερκ: «Οι απειλές πολλαπλασιάζονται, αλλά δεν φοβόμαστε»

Όσο αποδεικνύουμε ότι είμαστε ικανοί να κυβερνήσουμε τη χώρα μας, οι απειλές πολλαπλασιάζονται. Εμείς, όμως, δεν φοβόμαστε», τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι σε παρέμβασή της στη γιορτή της νεολαίας του κόμματός της «Αδέλφια της Ιταλίας».
Αναφερόμενη στη δολοφονία του συντηρητικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ, πρόσθεσε:
«Είδα ανθρώπους οι οποίοι τύπωσαν μπλούζες με τη φωτογραφία του Κερκ, με το αίμα του να τρέχει στον λαιμό και τη φράση 'τώρα κέρδισε αυτή τη δημόσια συζήτηση'. Ήταν επικίνδυνος διότι αποδομούσε το μέινστριμ αφήγημα, χρησιμοποιώντας τη λογική. Ήθελαν να τον σταματήσουν επειδή ήταν ελεύθερος, θαρραλέος και ικανός. 'Ανθρωποι με αυτά τα γνωρίσματα φοβίζουν όποιον νομίζει ότι μπορεί να επιβάλει τις απόψεις του χρησιμοποιώντας τη βία».
«Κάποιοι άλλοι γαλουχήθηκαν με την ιδέα ότι όποιος είναι διαφορετικός από εσένα έπρεπε να ανατρέπεται. Εμείς δεν ήμασταν ποτέ έτσι. Όπως και ο Τσάρλι Κερκ, και για τον λόγο αυτό ο θάνατός του προκάλεσε αγανάκτηση και προβληματισμό σε όλο τον κόσμο» δήλωσε, τέλος, η Μελόνι.
-
20 Σεπτεμβριου 2025, 11:00Ανείπωτη θλίψη στη Χερσόνησο: "Έφυγε" στα 44 του χρόνια ο Νίκος - Άφησε πίσω του σύζυγο και παιδί
-
20 Σεπτεμβριου 2025, 13:00Μαφία Κρήτης:Nέες αποκαλύψεις - Κληρικοί έπαιρναν περιουσίες ηλικιωμένων και τις έδιναν στο κύκλωμα
-
21 Σεπτεμβριου 2025, 10:00Λασίθι: Μεγάλη φωτιά στο ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου – Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο, στη μάχη και ελικόπτερα (φωτο)
-
20 Σεπτεμβριου 2025, 14:07Ηράκλειο: Τροχαίο με παράσυρση στο κέντρο - Στο νοσοκομείο με τραύματα πεζή
-
20 Σεπτεμβριου 2025, 11:40Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Η Ελίνα Τζένγκο συμμετέχει στον τελικό του ακοντισμού
-
21 Σεπτεμβριου 2025, 07:00Κρήτη: «Ένας τροχαίος θάνατος δεν κάνει διακρίσεις – "Φρένο" στην αιματοχυσία των δρόμων με το νέο ΚΟΚ»