Μεξικό: Τριάντα ένα πτώματα ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες μέρες σε μυστικούς τάφους
αγαπημένα σου στη Google
Τα πτώματα 31 ανθρώπων ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε μυστικούς τάφους στην νοτιοανατολική πολιτεία Τσιάπας του Μεξικού, η οποία αντιμετωπίζει κλιμάκωση της βίας που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
«Μέχρι σήμερα (χθες, Δευτέρα), έχουμε βρει συνολικά 25 μυστικούς τάφους και 31 πτώματα, 29 ανδρών και δύο γυναικών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Χόρχε Λουίς Γιαβέν, εισαγγελέας της πολιτείας Τσιάπας.
Το περασμένο Σάββατο, η κυβέρνηση της εν λόγω πολιτείας είχε ανακοινώσει την ανακάλυψη 15 πτώματων στην περιφέρεια Φραϊλέσκα, μια αγροτική ζώνη όχι μακριά από τη Γουατεμάλα που εδώ και τρία χρόνια λυμαίνονται εγκληματικές συμμορίες.
Άλλα δύο πτώματα ανακαλύφθηκαν την Κυριακή και στη συνέχεια 14 χθες, Δευτέρα, διευκρίνισε.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως το γραφείο του και η γραμματεία ασφαλείας της πολιτείας συνεχίζουν τις έρευνες μέχρι να βρεθούν «όλα τα πτώματα ανθρώπων οι οποίοι έχουν εξαφανισθεί».
Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης τη σύλληψη ενός άνδρα που μπορεί να εμπλέκεται «σε αναγκαστικές εξαφανίσεις».
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αντίπαλες συμμορίες συγκρούονται για τον έλεγχο οδών διακίνησης ναρκωτικών προχωρώντας σε απαγωγές και εκβιασμούς.
Παράλληλα με σχεδόν δύο δεκαετίες βίας που συνδέεται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, έχουν πολλαπλασιασθεί στο Μεξικό οι ανακαλύψεις μυστικών τάφων, μερικοί από τους οποίους περιείχαν περισσότερα από εκατό πτώματα, σε διάφορες περιφέρειες της χώρας.
Την Πέμπτη, η εισαγγελία της πολιτείας Τσιουάουα (βόρειο Μεξικό), στα σύνορα με τις ΗΠΑ, είχε αναφέρει την ανακάλυψη 12 πτωμάτων σε άλλους μυστικούς τάφους.
Αφότου οι αρχές ξεκίνησαν, το Δεκέμβριο του 2006, μια αμφιλεγόμενη εκστρατεία κατά των ναρκωτικών, περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί και δεκάδες χιλιάδες έχουν εξαφανισθεί στο Μεξικό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Πηγή: ertnews.gr
-
23 Αυγουστου 2026, 09:20Συγκίνηση στο γάμο της Χριστίνας και του Στιβ στην Άρβη (Βίντεο) -
23 Αυγουστου 2026, 07:00Το φαράγγι και οι πηγές του Κουρταλιώτη στο νότιο Ρέθυμνο-Ένας επίγειος παράδεισος (Φωτο) -
23 Αυγουστου 2026, 11:40Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Όλες οι ημερομηνίες των πληρωμών -
23 Αυγουστου 2026, 07:06Καύσιμα: Τι φοβάται η αγορά από την 1η Σεπτεμβρίου - Στην κορυφή η Ελλάδα στην αύξηση της τιμής ντιζελ -
22 Αυγουστου 2026, 15:0129 ιστορικά ξενοδοχεία «Ξενία» παίρνουν ξανά ζωή - Μεταξύ αυτών και του Ηρακλείου- Τα σχέδια και οι επενδύσεις για την επαναλειτουργία τους -
23 Αυγουστου 2026, 07:20Ρέθυμνο: Στις 26 Αυγούστου η καλοκαιρινή εκδήλωση του Σχολικού Μουσείου
