Μπάντεν: Οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στη Ρωσία να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα
αγαπημένα σου στη Google
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεσμεύθηκε σήμερα ότι θα πει στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την διάρκεια της αμερικανορωσικής συνάντησης κορυφής της Γενεύης την 16η Ιουνίου, ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στην Ρωσία να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
«Θα συναντήσω τον πρόεδρο Πούτιν σε δύο εβδομάδες στην Γενεύη και θα πω ξεκάθαρα ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια όσο εκείνοι θα παραβιάζουν αυτά τα δικαιώματα», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν κατά την ομιλία του την παραμονή της Ημέρας των Πεσόντων, εθνικής εορτής των ΗΠΑ, αφιερωμένης στην μνήμη των πεσόντων για την πατρίδα στρατιωτών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος υπενθύμισε επίσης ότι είχε μακρά τηλεφωνική συνομιλία τον Φεβρουάριο με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ. «Του είπα ξεκάθαρα ότι δεν μπορούμε να κάνουμε άλλο από το να υπερασπισθούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμο, γιατί αυτό είμαστε».
«Η Αμερική είναι μοναδική. Είναι ιδέα…Για μας, το γεγονός ότι όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες γεννιούνται ίσοι είναι προφανές».
Ο Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στις 16 Ιουνίου στην Γενεύη σε μία περίοδο ισχυρών εντάσεων στις σχέσεις των δύο δυνάμεων.
Ο Τζο Μπάιντεν τηρεί αυστηρή στάση απέναντι στην Ρωσία, θέλοντας να επισημάνει την ρήξη με το προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ που ακολούθησε πολιτική ευμένειας απέναντι στον κύριο του Κρεμλίνου.
Παράλληλα όμως, ο Αμερικανικός πρόεδρος επιμένει στην βούλησή του για διάλογο. Αν και δεσμεύεται ότι θα τιμωρήσει την Ρωσία «αν συνεχίσει να αναμειγνύεται στην δημοκρατία μας», διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει «να πυροδοτήσει έναν κύκλο κλιμάκωσης και σύγκρουσης».
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters
-
09 Σεπτεμβριου 2026, 11:15Νέα κρίση προ των πυλών στη σχέση Κρητικής Εκκλησίας-Πατριαρχείου εξαιτίας των Σταυροπηγιακών Μονών -
09 Σεπτεμβριου 2026, 17:50ΣΟΚ: Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή - Eξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ελπίς» -
09 Σεπτεμβριου 2026, 09:11Γονείς 4ου και 50ού Δημοτικού Ηρακλείου: «Μα γιατί δεν ανοίγουν τα παράθυρα;» -
08 Σεπτεμβριου 2026, 07:45Θεόδωρος Τσίκας: Ξεθάρρεψε επί Τραμπ η Ακροδεξιά στην Ευρώπη! Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, η ΔΕΘ και ποια η δυναμική των κομμάτων (podcast) -
09 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Γιώργος Αϋφαντής: Το Ισραήλ θα χτυπήσει… και στα Κατεχόμενα της Κύπρου, στο εφιαλτικό σενάριο, τυχόν πολεμικής σύγκρουσης Ισραήλ-Τουρκίας (podcast) -
09 Σεπτεμβριου 2026, 10:52ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Εξ Απορρήτων: Η ιστορία της ΕΥΠ (Μέρος 4ο) - Ο Καλεντερίδης στην Τουρκία, ο Οτσαλάν στην Κένυα! (podcast)
