Νέα πίτσα για τολμηρούς στο Χονγκ Κονγκ: Με μαύρα μανιτάρια, κινέζικο ζαμπόν και... φίδι

Η Pizza Hut συνεργάστηκε με ένα παραδοσιακό εστιατόριο του Χονγκ Κονγκ και το αποτέλεσμα είναι… πίτσα με φίδια – για την ακρίβεια, πίτσα με τα υλικά της δημοφιλούς στην περιοχή σούπας φιδιού.
Η νέα πίτσα, που θα βρίσκεται στο μενού έως τις 22 Νοεμβρίου, συνδυάζει τεμαχισμένο κρέας φιδιών, μαύρα μανιτάρια, και κινεζικό αποξηραμένο ζαμπόν – όλα απαραίτητα συστατικά μίας αυθεντικής σούπας φιδιού που καταναλώνεται πολύ στο Χονγκ Κονγκ και σε όλη τη νότια Κίνα, ειδικά το φθινόπωρο και το χειμώνα.
Σύμφωνα με μια ρήση στην τοπική καντονέζικη διάλεκτο, η καλύτερη στιγμή για να φάει κανείς φίδι είναι «όταν αρχίζει να φυσάει ο φθινοπωρινός άνεμος» - όταν δηλαδή τα φίδια έχουν παχύνει για να προετοιμαστούν για τη χειμερία νάρκη.
Πολλοί πιστεύουν ότι το κρέας του φιδιού έχει φαρμακευτικές ιδιότητες – κάνει καλό στις δερματικές παθήσεις και θερμαίνει το σώμα.
Μια πλούσια γαστρονομική κουλτούρα βασισμένη στα φίδια συναντάται και σε άλλα μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη, όπου τα φίδια συνήθως εκτρέφονται για κατανάλωση.
«Σε συνδυασμό με τυρί και κοτόπουλο σε κύβους, το κρέας φιδιού γίνεται πιο πλούσιο σε γεύση», ανέφερε η Pizza Hut Hong Kong σε ανακοίνωσή της πριν το πιάτο αρχίσει να πωλείται την περασμένη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι «το θρεπτικό κρέας μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος» – μια κοινή πεποίθηση στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.
Για την τελευταία της δημιουργία η εταιρεία συνεργάστηκε με το Ser Wong Fun, ένα εστιατόριο φιδιών στο κεντρικό Χονγκ Κονγκ που χρονολογείται από το 1895, και χρησιμοποίησε τρία είδη φιδιών. Αντί για την κλασική σάλτσα ντομάτας, η πίστα στη βάση της έχει σάλτσα στρειδιού. Το CNNi τη δοκίμασε διαπίστωσε ότι η υφή του φιδιού μοιάζει με ξηρό κοτόπουλο.
Η Ρέιτσελ Γουόνγκ, κάτοικος του Χονγκ Κονγκ, δηλώνει ενθουσιασμένη με τη νέα πίτσα καθώς είναι μεγάλη λάτρης της σούπας φιδιού από τότε που έφαγε το πρώτο της μπολ όταν ήταν παιδί.
«Η υφή της μοιάζει λίγο με κοτόπουλο και η γεύση της με ψάρι και άλλα είδη θαλασσινών. Οπότε μου αρέσει να την τρώω ως ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες κατά τη διάρκεια του χειμώνα».
-
28 Νοεμβριου 2023, 07:06Λεωνίδας Κουμάκης στο newshub.gr: Ανύπαρκτη η πραγματική Δικαιοσύνη στην Τουρκία
-
28 Νοεμβριου 2023, 19:22Οι ισχυροί άνεμοι «άναψαν φωτιές» στην Κρήτη: Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής σε Χανιά και Σητεία
-
28 Νοεμβριου 2023, 16:01Αμμουδάρα: Χειροπέδες σε τρεις Βουλγάρες που πουλούσαν αγοραίο έρωτα
-
27 Νοεμβριου 2023, 16:05Πατσίδερος: Η αντιμετώπιση σεισμών και έκτακτων καταστάσεων, αλλά και οι πρώτες βοήθειες στο επίκεντρο (Φωτο +Βίντεο)
-
27 Νοεμβριου 2023, 20:36Στη Βουλή η αποθήκη φιαλών υγραερίου στη Φοινικιά- Τι απάντησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος
-
27 Νοεμβριου 2023, 19:00Αλλαγές στο Ποινικό Δίκαιο: Οι σημαντικότερες διατάξεις για ενδοικογενειακή βία, βιασμούς και εμπρησμούς