Νότια Κορέα: Θα υποστηρίξει τους πολίτες της που συνελήφθησαν από την υπηρεσία μετανάστευσης στις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Λι Τζε Μιουνγκ έδωσε εντολή σήμερα να γίνουν όλες οι προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το θέμα των συλλήψεων εκατοντάδων πολιτών της χώρας σε επιδρομή της υπηρεσίας μετανάστευσης των ΗΠΑ σε ένα υπό κατασκευή εργοστάσιο μπαταριών αυτοκινήτων της Hyundai Motor.
Η ICE συνεχίζει τις επιδρομές της σε χώρους δουλειάς μεταναστών
Ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Τσο Χιουν σημείωσε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στη σύσταση ομάδας για να αντιμετωπίσει το ζήτημα της σύλληψης την Πέμπτη πάνω από 300 Κορεατών στις εγκαταστάσεις αυτές, που τελούν υπό κατασκευή, στην πολιτεία Τζόρτζια, στις νότιες ΗΠΑ, και πρόσθεσε ότι μπορεί να ταξιδέψει ο ίδιος στην Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με αξιωματούχους αν χρειαστεί.

Κλιμάκωση των επιχειρήσεων κατά των μεταναστών
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επιχείρηση αυτή, που διεξήχθη εν μέσω κλιμάκωσης της καταστολής της παράτυπης μετανάστευσης από την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κατά την οποία συνελήφθησαν περίπου 475 εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις αυτές κοντά στην πόλη Σαβάνα της Τζόρτζια, ήταν η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει ποτέ το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ σε έναν μόνο χώρο.
Η κυβέρνηση του Τραμπ και η Σεούλ, σημαντικός σύμμαχος της Ουάσινγκτον στην Ασία και επενδυτής στις ΗΠΑ, διαφωνούν όσον αφορά τις λεπτομέρειες εμπορικής συμφωνίας στην οποία περιλαμβάνονται νοτιοκορεατικές επενδύσεις 350 δισεκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ.
-
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης -
16 Απριλιου 2026, 07:06Ανεπάρκεια και φέτος στα κονδύλια για τη δακοκτονία, διαπιστώνει ο ΣΕΔΗΚ – Μόλις 9,9 εκατομμύρια ευρώ για την Κρήτη -
16 Απριλιου 2026, 07:15Θεόδωρος Τσίκας: Απανωτά τα πλήγματα για την Κυβέρνηση! Δύσκολος πλέον ο πολιτικός της βίος… (podcast)
