NΥΤ: Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν όλα τα στοιχεία στη Μόσχα για την προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης
αγαπημένα σου στη Google
Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες διαβίβασαν στη Ρωσία μόνο μέρος των πληροφοριών που διέθεταν για την απειλή της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα, επειδή φοβόντουσαν να αποκαλύψουν τις πηγές τους, γράφει σήμερα η εφημερίδα The New York Times, επικαλούμενη πηγές στην αμερικανική κυβέρνηση.
«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να τους διαβιβάσουν κάποιες πληροφορίες για το σχέδιο ( των τρομοκρατών-σ.σ) πέραν των αναγκαίων, επειδή φοβόντουσαν, ότι οι ρωσικές αρχές μπορούν να μάθουν τις πηγές ή τις μεθόδους κατασκοπείας» γράφει η εφημερίδα The New York Times.
Οι πηγές της εφημερίδας υπέθεσαν ότι στη Ρωσία, λαμβάνοντας στις αρχές Μαρτίου πληροφορίες για τον υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στις επόμενες 48 ώρες, μπορούσαν να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε χρονικά περιθώρια και όταν στο χρονικό αυτό διάστημα δεν έγινε επίθεση, τότε εξέλαβαν την προειδοποίηση με δυσπιστία.
Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σε ερώτημα να σχολιάσει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας δήλωσε ότι το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει τίποτα για αυτό. Παράλληλα είπε να αντιμετωπίζονται τα δημοσιεύματα των New York Times «με μεγάλη προσοχή».
Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ότι ευθύνεται η Ουκρανία για την επίθεση
«Ανοησίες» χαρακτήρισε από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι η Ουκρανία εμπλέκεται στην επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall, τονίζοντας ότι είναι σαφές πως «ο μοναδικός υπεύθυνος» είναι το Ισλαμικό Κράτος.
Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι είπε ότι οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει γραπτώς τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας περί μιας επικείμενης επίθεσης εξτρεμιστών. Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να βοηθήσουν να αποτραπεί η επίθεση και η Ρωσία «το ξέρει καλά», πρόσθεσε.
Η προειδοποίηση αυτή ήταν μία από τις πολλές που έχουν περάσει οι αμερικανικές υπηρεσίες στη Μόσχα για διάφορες απειλές.
Ο Κίρμπι είπε επίσης ότι ο αγρότης θείος του συνήθιζε να λέει ότι «οι καλύτεροι έμποροι κοπριάς συχνά μετέφεραν τα δείγματα στο στόμα τους» και πρόσθεσε: «Οι «Ρώσοι αξιωματούχοι φαίνεται ότι είναι αρκετά καλοί έμποροι κοπριάς».
-
22 Σεπτεμβριου 2026, 10:20Θλίψη στο Ηράκλειο: «Έφυγε» πρόωρα η 14χρονη Ελένη – Σήμερα το «τελευταίο αντίο» -
22 Σεπτεμβριου 2026, 11:46Στο πένθος το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου για την απώλεια της 14χρονης Ελένης - Συγκλονισμένη η σχολική κοινότητα – «Καλό ταξίδι, αγαπημένη μας» -
22 Σεπτεμβριου 2026, 10:45Μανώλης Πετρακάκης: Πολιτικός μας αντίπαλος δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, αλλά η Ν.Δ. και ο Μητσοτάκης! (podcast) -
21 Σεπτεμβριου 2026, 14:27Σπύρος Δανέλλης: Ο εκλογικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει - Τι λέει για τα τοπικά ψηφοδέλτια της ΕΛΑΣ (podcast) -
21 Σεπτεμβριου 2026, 20:31Κρήτη: Η Δημόσια Υγεία στο επίκεντρο για τους εργαζόμενους μέσω...τηλεδιάσκεψης -
22 Σεπτεμβριου 2026, 11:25Ηράκλειο: Στο μικροσκόπιο συνταξιούχος οδοντίατρος για θεραπείες «αντιγήρανσης» και «αποτοξίνωσης»
