Ο Λουκασένκο εμφανίστηκε «κουρασμένος και ασταθής» στη Μόσχα – Όργιο φημών για την υγεία του
αγαπημένα σου στη Google
Πολλές εικασίες για την κατάσταση της υγείας του προκάλεσε η σημερινή εμφάνιση στη Μόσχα του ηγέτη της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος αναγκάστηκε να καλύψει με αυτοκίνητο μια μικρή απόσταση και δεν συμμετείχε στο γεύμα που παρέθεσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για τους εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης.
Μάλιστα όπως αναφέρει η Daily Mail, υπήρχαν φήμες πως ο Λευκορώσος πρόεδρος παρακάλεσε τον Πούτιν να μην μεταβεί στη Μόσχα για την παρέλαση για «ιατρικούς λόγους».
Στην παρουσία του ο Λουκασένκο έδειχνε κουρασμένος και ελαφρώς ασταθής, ενώ στο δεξί του χέρι ήταν εμφανής ένας επίδεσμος. Παρά τις φήμες, δεν υπήρξε καμία άλλη ένδειξη ότι είναι ασθενής.
Στα πλάνα που μεταδόθηκαν ο 68χρονος Λευκορώσος πρόεδρος διακρίνεται να συνομιλεί με τον Πούτιν και με στελέχη του στρατού μετά την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία. Στο βίντεο διακρίνεται ο Λουκασένκο να ικετεύει τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τους υπεύθυνους ασφάλειας να του παρέχουν κάποιο μεταφορικό προκειμένου να αποφύγει να παραπατήσει.
Κατόπιν μεταφέρεται με αυτοκίνητο στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη, που απέχει μόλις 300 μέτρα.
Ο Πούτιν περπάτησε μέχρι εκεί, συνοδευόμενος από τους ηγέτες της Αρμενίας και πέντε χωρών της κεντρικής Ασίας, ωστόσο περίμεναν τον Αλεξάντερ Λουκασένκο να φτάσει.
Ο Λουκασένκο κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο, όμως δεν παρέστη στο γεύμα που παρέθεσε ο Πούτιν στη συνέχεια στο Κρεμλίνο.
Οι αρχές της Λευκορωσίας δεν έχουν κάνει καμία ανακοίνωση για την υγεία του. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες ο Λουκασένκο έχει εμφανιστεί σε λίγες δημόσιες εκδηλώσεις και σε μία από αυτές η φωνή του ακουγόταν βραχνή.
Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο αμέσως πήγε στο αεροδρόμιο και επέστρεψε στο Μινσκ, όπου το απόγευμα συμμετείχε σε μια τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μινσκ όμως, σπάζοντας ξανά την παράδοση, φορούσε πολιτικά ρούχα και όχι στρατιωτική στολή και δεν εκφώνησε ομιλία.
«Έχει πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη»
Πάντως η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. «Χρειάζεται κατεπείγουσα εγχείρηση στο πόδι», δήλωσε ο πολιτικός Πάβελ Λατούσκο στο ραδιόφωνο NTV.
Μάλιστα άλλες φήμες κάνουν λόγο πως ο Λουκασένκο έχει πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη κάτι που τον κάνει να ζει με παυσίπονα.
Σύμφωνα με τον Λατούσκο, «η εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη είναι σχεδόν απίθανο να γίνει στη Λευκορωσία και δύσκολο να πραγματοποιηθεί στη Ρωσία και θα πρέπει να γίνει στη Δύση».
«Τόσο στη Λευκορωσία όσο και στη Ρωσία είναι πολύ μεγάλοι οι κίνδυνοι ακινητοποίησης, καθώς μπορεί να καταλήξει σε μία κατάσταση όπου θα είναι μερικώς παράλυτος», είπε ακόμα ο πολιτικός της αντιπολίτευσης.
-
28 Ιουλιου 2026, 17:04"Καμίνι" σήμερα η Κρήτη - Σε ποια περιοχή το θερμόμετρο έδειξε 40,3°C -
29 Ιουλιου 2026, 22:25Φωτιά στη Σητεία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες - Ήχησε το 112 για εκκενώσεις -
29 Ιουλιου 2026, 12:50Εξάρθρωση συμμορίας σε Αλάγνι και Χαράκι: Συνελήφθησαν τα μέλη της αλλά ο φόβος παραμένει -
28 Ιουλιου 2026, 14:00Πένθος και θλίψη για τον Δημήτρη που έσβησε στην άσφαλτο : Την Τετάρτη το τελευταίο «αντίο» στον 27χρονο, γιο του οπερατέρ Νίκου Εργαζάκη -
29 Ιουλιου 2026, 07:06Τελευταίο αντίο στο Δημήτρη που "έσβησε" στην άσφαλτο: Σήμερα η κηδεία του 27χρονου -
28 Ιουλιου 2026, 12:46Ηράκλειο: Ενώπιον του Εισαγγελέα οι συλληφθέντες στη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ σε Χαράκι και Αλάγνι
