Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα απειλεί να εγκαταλείψει τη συμφωνία EE - MERCOSUR
αγαπημένα σου στη Google
Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε σήμερα πως εάν η εμπορική συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών της MERCOSUR (Mercado Común del Sur / Κοινή Αγορά του Νότου) -δηλαδή της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Ουρουγουάης και της Παραγουάης- δεν οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους, τότε η χώρα του θα αποσύρει το ενδιαφέρον της και δεν πρόκειται να την υπογράψει.
Η Ιταλία και η Γαλλία γνωστοποίησαν νωρίτερα σήμερα ότι δεν ήταν έτοιμες να υποστηρίξουν τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, καθώς η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σκόπευε να ταξιδέψει στη Βραζιλία τις επόμενες ημέρες για να υπογράψει τη συμφωνία.
«Αν δεν το κάνουμε τώρα, η Βραζιλία δεν θα υπογράψει αυτήν τη συμφωνία όσο είμαι πρόεδρος», είπε ο Λούλα σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Υποστηρίζοντας πως έγιναν μεγάλες παραχωρήσεις, ο Bραζιλιάνος πρόεδρος τόνισε: «Αν πουν όχι, θα είμαστε σκληροί μαζί τους στο εξής».
-
23 Αυγουστου 2026, 11:40Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Όλες οι ημερομηνίες των πληρωμών -
23 Αυγουστου 2026, 15:10Σύλλογος Αποφοίτων ΤΕΙ Κρήτης: Δυο μέτρα και δυο σταθμά στην Ανώτατη Εκπαίδευση -
24 Αυγουστου 2026, 11:25Σητεία: Ο καβγάς σε πανηγύρι οδήγησε στη σύλληψη δυο ανήλικων καθώς χτύπησαν 17χρονο -
23 Αυγουστου 2026, 10:50Μητσοτάκης-Ανασκόπηση: Πρόωρη αποπληρωμή χρέους 13 δισ. ευρώ-Διάλογος με την Τουρκία δεν σημαίνει υποχώρηση -
24 Αυγουστου 2026, 22:46Ηράκλειο: Αυτοκίνητο έπεσε στον Γιόφυρο πριν το Παγκρήτιο Στάδιο - Κινητοποίηση των Αρχών (Βίντεο) -
23 Αυγουστου 2026, 13:00Μερομήνια 2027: «Λευκά» Χριστούγεννα και δύσκολο καλοκαίρι
