Ο τυφώνας Dolphin σαρώνει την Ιαπωνία - Κλείνουν λιμάνια στην Κίνα
αγαπημένα σου στη Google
Ο τυφώνας Dolphin έπληξε σήμερα σφοδρά την νότια περιφέρεια της Οκινάουα στην Ιαπωνία τραυματίζοντας έξι ανθρώπους, ενώ η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας διακόπηκε σε περισσότερα από 50.000 κτίρια.
Η Κίνα από την πλευρά της έκλεισε λιμάνια κι ανέστειλε τη λειτουργία πλοίων – φέρι, καθώς ο αναφερόμενος τυφώνας αναμένεται ότι θα πλήξει την ανατολική ακτή της.
Πέντε ηλικιωμένοι, οι τρεις από τους οποίους έπεσαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων τραυματίστηκαν χωρίς ν’ απειλείται η ζωή τους στην Οκινάουα, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος τραυματίστηκε στην περιφέρεια Καγκοσίμα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Περίπου 39.000 κτίρια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Καγκοσίμα, ενώ περισσότερα από 12.000 κτίρια επηρεάστηκαν στην Οκινάουα.
Οι ιαπωνικές αεροπορικές εταιρίες, ANA και Japan Airlines ακύρωσαν πτήσεις προς κι από την Οκινάουα.
-
22 Σεπτεμβριου 2026, 10:20Θλίψη στο Ηράκλειο: «Έφυγε» πρόωρα η 14χρονη Ελένη – Σήμερα το «τελευταίο αντίο» -
22 Σεπτεμβριου 2026, 11:46Στο πένθος το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου για την απώλεια της 14χρονης Ελένης - Συγκλονισμένη η σχολική κοινότητα – «Καλό ταξίδι, αγαπημένη μας» -
22 Σεπτεμβριου 2026, 10:45Μανώλης Πετρακάκης: Πολιτικός μας αντίπαλος δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, αλλά η Ν.Δ. και ο Μητσοτάκης! (podcast) -
21 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Κωνσταντίνος Αλεξάκης: Πώς θα ακυρώσουμε τα επιθετικά σχέδια της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου! (podcast) -
21 Σεπτεμβριου 2026, 07:36Σε κρίσιμη καμπή η παραγωγή κρασιού στη Γαλλία -
21 Σεπτεμβριου 2026, 20:31Κρήτη: Η Δημόσια Υγεία στο επίκεντρο για τους εργαζόμενους μέσω...τηλεδιάσκεψης
