Εκλογές ΗΠΑ: Η «μητέρα των μαχών» – Όλες οι εξελίξεις
Ο κύβος ερρίφθη, οι Αμερικανοί προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες για να εκλέξουν τον νέο τους πρόεδρο για τα επόμενα 4 χρόνια και η ψήφος τους θα καθορίσει την πορεία της χώρας ενώ θα διαμορφώσει ένα νέο πλέγμα ισορροπιών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Κάμαλα Χαρις και Ντόναλντ Τραμπ ολοκλήρωσαν με τον αέρα νικητή την προεκλογική τους εκστρατεία, που χαρακτηρίστηκε από πόλωση και τοξικότητα. Επτά πολιτείες-κλειδιά, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Αριζόνα, Τζόρτζια, Μίσιγκαν, Νεβάδα, Βόρεια Καρολίνα, Πενσιλβάνια και Ουισκόνσιν.
Πρόεδρος θα αναδειχθεί όποιος κερδίσει τουλάχιστον 270 εκλέκτορες. Ο Ντόναλντ Τραμπ ψήφισε στη Φλόριντα όπου και δήλωσε μεταξύ άλλων «δεν νομίζω ότι θα έχουμε το βράδυ τελικό αποτέλεσμα». Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Κάμαλα Χάρις προέτρεψε τους Αμερικανούς να «πάνε να ψηφίσουν» κατά τη διάρκεια εκπομπής σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Τζόρτζια, μιας πολιτείας-κλειδί.
Οι τελευταίες εξελίξεις:
23:54
Ο Ίλον Μασκ ψήφισε στο Τέξας
23:43
Εκλογές ΗΠΑ: Μόνο οι αγορές συναλλάγματος δείχνουν κάποια νευρικότητα
Οι παγκόσμιες μετοχές αυξήθηκαν και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν από τα αρχικά υψηλά επίπεδα, καθώς οι αγορές ανέμεναν τις πρώτες ενδείξεις για την έκβαση των εκλογών στις ΗΠΑ - Μόνο οι αγορές συναλλάγματος δείχνουν κάποια νευρικότητα.
23:18
Συγκρατημένη αισιοδοξία από το επιτελείο της Κάμαλα Χάρις
Η ομάδα της Κάμαλα Χάρις εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποψινό αποτέλεσμα, αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία.
Συγκεκριμένα, αρκετοί ανώτεροι σύμβουλοι της υποψήφιας προέδρου των ΗΠΑ που πέρασαν πρόσφατα χρόνο σε πολιτείες όπου η μάχη κρίνεται, λένε ότι βλέπουν βασικά σημάδια δυναμικής σε αρκετές πολιτείες, όπως η Πενσυλβάνια και το Μίσιγκαν.
22:47
Νέα μηνύματα Χάρις και Τραμπ ενώ οι Αμερικανοί ψηφίζουν για νέο Πρόεδρο
Σε νέα του ανάρτηση στα social media ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε από τους ψηφοφόρους του να μείνουν στις ουρές, να συνεχίσουν να ψηφίζουν και θα «έχουμε μια μεγάλη νίκη απόψε».
22:43
CNN: Αξιωματούχοι σε δύο πολιτείες αναμένουν ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν γρηγορότερα από ό,τι το 2020
22:24
Τζέι Ντι Βανς: Μείνετε στις ουρές, ακόμα μπορεί να χάσουμε
Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, Τζέι Ντι Βανς επανέλαβε τις εκκλήσεις του πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ προς τους πολίτες να παραμείνουν στις ουρές και να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές καθώς «μπορεί ακόμα να κερδίσουμε ή να χάσουμε».
22:16
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αριζόνα δηλώνει ότι οι εκλογές διεξάγονται «όσο πιο ομαλά γίνεται, αν και αναφέρθηκαν προβλήματα
21:44
Ένας 25χρονος συνελήφθη στο Μίσιγκαν για απειλή ένοπλης επίθεσης εάν νικήσει ο Τραμπ
Ένας 25χρονος συνελήφθη στο Μίσιγκαν απόψε επειδή φέρεται να απείλησε με βίαιη επίθεση εάν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το CNN, οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Ισαάκ Σίσελ, 25 ετών, έστειλε γραπτή απειλή στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Απειλών του FBI στη Δυτική Βιρτζίνια, όπου έγραφε: «Θα πραγματοποιήσω επίθεση εναντίον της συντηρητικής χριστιανικής βρωμιάς σε περίπτωση που ο Τραμπ κερδίσει τις εκλογές».
«Έχω ένα κλεμμένο ar15 (σ.σ. ημιαυτόματο τουφέκι) και έναν στόχο που αρνούμαι να ονομάσω, ώστε να συνεχίσω να ξεφεύγω από τα σχέδιά μου», συνέχισε. «Χωρίς συγκεκριμένο θύμα ή ικανότητα να βρει το μέρος που έκρυψα το όπλο, δεν μπορεί να κάνει τίποτα το FBI μέχρι να ολοκληρώσω την επίθεση».
Ο συλληφθείς νεαρός θα οδηγηθεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο τις επόμενες ώρες.
21:25
Ο Τραμπ δηλώνει σίγουρος ότι θα επιστρέψει στο οβάλ γραφείο
Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΡΤΝews στη Φλόριντα, Αλέξανδρος Μόρντουντακ για το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ η βεβαιότητα είναι ότι θα κερδίσει και θα καταλάβει εκ νέου το γραφείο του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποια δημοσκοπικά στοιχεία που ενθαρρύνουν αυτή την εκτίμηση. Από εκεί και πέρα, είναι σαφές ότι όλη η χώρα πηγαίνει να ψηφίσει με ενθουσιασμό. Το θέμα είναι ότι όταν βγουν τα αποτελέσματα, αυτός ο ενθουσιασμός θα δώσει τη θέση του σε μία μάχη η οποία συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια και θα έχει μία ισχυρή καινούργια αφορμή» τόνισε ο δημοσιογράφος.
21:15
Το FBI λέει ότι οι ψεύτικες απειλές για βόμβες σε ορισμένα εκλογικά κέντρα φαίνεται να έχουν ρωσική προέλευση
Το FBI δήλωσε ότι έχει λάβει γνώση για ψεύτικες απειλές για βόμβα σε εκλογικά κέντρα σε διάφορες πολιτείες, πολλές από τις οποίες φαίνεται να προέρχονται από ρωσικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
20:58

Η αστυνομία του Καπιτωλίου συνέλαβε άνδρα με πυρσό και πιστόλι φωτοβολίδας
Η αστυνομία του Καπιτωλίου συνέλαβε άνδρα με πυρσό και πιστόλι φωτοβολίδας στο κέντρο επισκεπτών. Αυτή την ώρα διεξάγεται έρευνα, ενώ το κέντρο επισκεπτών του Καπιτωλίου έχει κλείσει.
20:51
Τραμπ και Μασκ θα παρακολουθήσουν μαζί τα αποτελέσματα των εκλογών
Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να περάσει τη νύχτα των εκλογών με τον πρώην πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα τους New York Times.
Συγκεκριμένα, ο δισεκατομμυριούχος αναμένεται να είναι παρών στις εκδηλώσεις στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, όπου βρίσκεται η έπαυλη του Τραμπ.
20:40
Τιμ Γουόλς: Οι εκλογές είναι στην κόψη του ξυραφιού
Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κάμαλα Χάρις, Τιμ Γουόλς, είπε στους υποστηρικτές του ότι οι εκλογές είναι «στην κόψη του ξυραφιού».
«Η χώρα έχει κουραστεί», είπε ο Γουόλς για τα πολλά παράπονα του Τραμπ. «Κανείς δεν είναι πάνω από τον καταραμένο νόμο» τόνισε.
Ο Γουόλς είπε ότι «δεν υπάρχει κανείς πιο ικανός» από την Χάρις, καταχειροκροτούμενος.
20:33
Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν με τη σύζυγό του Τζιλ παρακολουθεί από τον Λευκό Οίκο τη διαδικασία
Ο Τζο Μπάιντεν παρακολουθεί τις αμερικανικές εκλογές από τον Λευκό Οίκο. Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει προγραμματίσει δημόσια εμφάνιση.
Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές από το περιβάλλον του Αμερικανού πρόεδρου, μετέδωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ σκοπεύουν να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών μαζί με κορυφαίους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου.
Η σημερινή ημέρα είναι πολύ διαφορετική από ό,τι είχε φανταστεί η πλειονότητα των Αμερικανών – συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Μπάιντεν – μέχρι πριν από λίγους μήνες, όταν αποσύρθηκε από την εκλογική κούρσα λόγω των ισχυρών εσωκομματικών πιέσεων.
20:17
Η ψηφοφορία την ημέρα των εκλογών εξελίσσεται γενικά ομαλά με κάποια διάσπαρτα ζητήματα και καθυστερήσεις
Η ψηφοφορία την ημέρα των εκλογών εξελίσσεται σε μεγάλο βαθμό ομαλά σε όλη τη χώρα, με μόνο διάσπαρτες αναφορές για καθυστερήσεις λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, σφαλμάτων εκτύπωσης ψηφοδελτίων και τεχνικών προβλημάτων.
Οι περισσότερες από τις δυσλειτουργίες που παρουσιάστηκαν μέχρι το μεσημέρι ήταν «σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενα γεγονότα ρουτίνας και προγραμματισμένα», δήλωσε η Κέιτ Κόνλεϊ, ανώτερη σύμβουλος του διευθυντή της Υπηρεσίας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την ασφάλεια των υποδομών. Η ίδια ανέφερε ότι η υπηρεσία δεν παρακολουθεί επί του παρόντος κανένα εθνικό, σημαντικό περιστατικό που να επηρεάζει την ασφάλεια των εκλογών.
20:15
Η Κάμαλα Χάρις χαρακτηρίζει τις κάλπες «σημείο καμπής» για το μέλλον του αμερικανικού έθνους
Η Κάμαλα Χάρις παραχώρησε συνέντευξη προτρέποντας προτρέπει τους Αμερικανούς να «πάνε να ψηφίσουν» στις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται στις ΗΠΑ.
Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Κάμαλα Χάρις προέτρεψε την Τρίτη (05.11.2024) τους Αμερικανούς να «πάνε να ψηφίσουν», ανήμερα των κρίσιμων προεδρικών εκλογών που διεξάγονται στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια εκπομπής σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Τζόρτζια, μίας από τις πολιτείες - κλειδιά.
«Προτρέπω όλον τον κόσμο να πάει να ψηφίσει», δήλωσε η απερχόμενη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, προσθέτοντας πως αυτές οι κάλπες αποτελούν ένα «σημείο καμπής» και επισημαίνοντας τα δύο «πολύ διαφορετικά οράματα για το μέλλον του έθνους» που προτείνονται από εκείνη και τον αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ.
-
30 Απριλιου 2026, 11:07Θανατηφόρο τροχαίο - Μεσαρά: Το απόγευμα το τελευταίο «αντίο» στη 12χρονη Αγλαΐα – Πενθούν οι συμμαθητές της, ακυρώνονται εκδηλώσεις -
01 Μαΐου 2026, 07:06Ηράκλειο: Έπαιξε στοίχημα να πάρει κύπελλο ο ΟΦΗ και έταξε τα κέρδη στη Μονή Κουδουμά! (Φωτο) -
30 Απριλιου 2026, 09:25Στο πένθος η Μεσαρά: Δεν τα κατάφερε η 12χρονη που τραυματίστηκε στο τροχαίο - Υπέκυψε τα ξημερώματα στο ΠΑΓΝΗ -
01 Μαΐου 2026, 15:19Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Γιώργος Πολυράκης -
30 Απριλιου 2026, 08:10Μάρκος Τρούλης: Στο Ιράν είμαστε στο σημείο μηδέν! Σε καθοδικό σπιράλ, το οικονομικό σοκ πλησιάζει! (podcast) -
30 Απριλιου 2026, 13:15Φαίδων Καραϊωσηφίδης: Άλλο τα οράματα και τα σενάρια κι άλλο η πραγματικότητα για τα εξοπλιστικά! (podcast)
