Ρωσία: Δεν είναι δική μας ευθύνη η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη
αγαπημένα σου στη Google
Ούτε η Gazprom ούτε η Ρωσία ευθύνονται για την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντρ Νόβακ απαντώντας στις δηλώσεις του διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΔΟΕ).
«Φυσικά εκείνο που με εξέπληξε ήταν η δήλωση του επικεφαλής ενός τέτοιου αξιοσέβαστου οργανισμού όπως ο ΔΟΕ, ο οποίος προσπαθεί να κλείσει τα μάτια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ευρωπαίοι καταναλωτές. Αναμφίβολα εδώ δεν υπάρχει καμία ευθύνη ούτε της Gazprom, ούτε γενικά της Ρωσίας» δήλωσε ο Νόβακ.
Ο Νόβακ τόνισε ότι την εξέλιξη της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη επηρέασε ο μακρύς χειμώνας, ο οποίος επέβαλε την απόληψη σημαντικών ποσοτήτων φυσικού αερίου από τις υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου (UGS) στην Ευρώπη. Επιπλέον, η παγκόσμια οικονομία άρχισε να ανακάμπτει ενώ το υγροποιημένο αέριο, κυρίως από τις ΗΠΑ, κατευθύνθηκε στις ασιατικές αγορές, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Νωρίτερα ο επικεφαλής του ΔΟΕ Φατίχ Μπιρόλ, σε δηλώσεις του, τις οποίες είχε μεταδώσει το πρακτορείο Bloomberg, είχε πει ότι η μεγάλη ένταση στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου προκλήθηκε εξαιτίας της συμπεριφοράς της Ρωσίας, ενώ για την έλλειψη αερίου στις υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η Gazprom.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
27 Αυγουστου 2026, 18:55Πανσέληνος Αυγούστου: Αύριο τα μάτια στον ουρανό για το «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου» -
26 Αυγουστου 2026, 12:44ΕΑΣΗ: Κίνδυνος να χαθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις- Δεν λειτουργεί το σύστημα δηλώσεων ΟΣΔΕ -
27 Αυγουστου 2026, 07:20Γιώργος Αϋφαντής: Το Ισραήλ μας έχει προειδοποιήσει…Θα χτυπήσουν την Ελλάδα οι Τούρκοι, αλλά δεν υπάρχουν αντανακλαστικά! (podcast) -
27 Αυγουστου 2026, 00:17Μια φωτογραφία που μας γέμισε με προσμονή για την επίδειξη μαχητικών αεροσκαφών και φέτος στο Ηράκλειο -
26 Αυγουστου 2026, 20:32Κρήτη: Συναγερμός για την εξαφάνιση 31χρονου από το Ρέθυμνο -
26 Αυγουστου 2026, 15:40Στο τραπέζι αύξηση έως 446 ευρώ στους συνταξιούχους-Τι εξετάζεται για τη ΔΕΘ
