Σοκ στη Γαλλία: Ανήλικοι βίασαν 12χρονη επειδή ήταν εβραία!
Η είδηση του βιασμού ενός 12χρονου κοριτσιού στο παρισινό προάστιο Κουρμπεβουά από τρία σχεδόν συνομήλικά της αγόρια 12, 13 και 14 ετών, προκάλεσε από μόνη της θλίψη και αποτροπιασμό. Τα συναισθήματα όμως χειροτέρεψαν με την αποκάλυψη της «Le Parisien» ότι η Εισαγγελία της Ναντέρ αντιμετωπίζει την υπόθεση ως έγκλημα αντισημιτικού μίσους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 12χρονη πήγε στην Αστυνομία μαζί με τους γονείς της και διηγήθηκε τα εξής: Μιλούσε με έναν φίλο της, όταν την πλησίασαν τρία παιδιά κοντά στην ηλικία της, μεταξύ των οποίων το πρώην αγόρι της, επίσης 12 χρόνων. Ο μικρός και οι φίλοι του την έσυραν διά της βίας σε ένα εγκαταλελειμμένο υπόστεγο κι εκεί άρχισαν να την χτυπάνε. Ταυτόχρονα την έβριζαν με αντισημιτικές φράσεις, κάτι που συνέχισαν να κάνουν ενόσω τη βίαζαν ομαδικά, απειλώντας την ότι «θα πεθάνει» αν μιλήσει σε κανέναν.
Οι τρεις νεαροί συνελήφθησαν και ο μικρότερος παραδόθηκε σε κέντρο ανηλίκων, ενώ όλοι τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διακεκριμένη σεξουαλική βία και απειλές κατά της ζωής, με επιβαρυντικό στοιχείο τις αναφορές στη θρησκεία του θύματος.
Το χειρότερο από όλα ίσως είναι μια «λεπτομέρεια» της υπόθεσης, που αποκάλυψε η «Le Parisien». O 12χρονος δεν επιτέθηκε στο πρώην κορίτσι του από κοινή ζηλοτυπία, αλλά επειδή έγινε έξαλλος όταν έμαθε πως του απέκρυψε ότι ήταν Εβραία στο θρήσκευμα. Σύμφωνα με την Αστυνομία στο κινητό του νεαρού βρέθηκαν εικόνες και φράσεις «αντισημιτικού περιεχομένου», όπως μια καμένη σημαία του Ισραήλ. Ενα από τα άλλα αγόρια υπερασπίστηκε τον εαυτό του καταθέτοντας ότι χτύπησε την κοπέλα όταν εκείνη «πρόσβαλε την Παλαιστίνη».
Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε το βιασμό της 12χρονης, ενώ ο αρχιραββίνος της Γαλλίας, Αϊμ Κοριά, εξέφρασε τη «φρίκη» του για το «άνευ προηγουμένου κύμα αντισημιτισμού, που παρατηρείται στη χώρα». Σε σθεναρή καταδίκη των δραστών προχώρησε και ο δήμαρχος του Κουρμπεβουά, Ζακ Κοσοβσκί, ανεξάρτητα, όπως είπε, από την ηλικία τους. Τέλος το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο Εβραϊκών Θεσμών της Γαλλίας (Crif) σημείωσε ότι τα κρούσματα αντισημιτικής βίας αυξήθηκαν κατακόρυφα από το 2022 στο 2023 (από 434 σε 1.676 αντίστοιχα).
-
14 Απριλιου 2026, 16:00Ηράκλειο: Καταγγελίες εργαζομένων καθαριότητας για «πειραματισμούς» και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
14 Απριλιου 2026, 18:10Ηράκλειο: Έριξαν μπογιές στο ιδιωτικό ΚΕΠ, ο ιδιοκτήτης του οποίου εμπλέκεται στο κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων (Φωτο)
