Τουρκία: Συνελήφθη ο Εκρέμ Ιμάμογλου – «Δεν θα υποκύψω, θα σταθώ όρθιος»
αγαπημένα σου στη Google
Συνελήφθη στην Τουρκία ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. Σύμφωνα με δικαστικές αρχές της χώρας, εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς. Επίσης κρατούνται άλλα 100 άτομα, ανάμεσά τους επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι.
Όπως ανέφερε, νωρίτερα, η εφημερίδα Sabah, στο πλαίσιο μεγάλη επιχείρησης κατά της διαφθοράς, στην οποία συμμετείχαν 3.000 αστυνομικοί, που ξεκίνησε στον Μητροπολιτικό Δήμο της Κωνσταντινούπολης, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου και τον σύμβουλό του στον τομέα του Τύπου Μουράτ Ονγκούν.
Σε μήνυμά του μέσω της πλατφόρμας X, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, λίγο πριν τη σύλληψή του και ενώ ντύνεται για να παραδοθεί στους αστυνομικούς, αναφέρει:
«Το λέω με μεγάλη λύπη, πως μια χούφτα ανθρώπων επιχειρούν να καταπατήσουν τη λαϊκή βούληση, σε αυτή την κακία τους εμπλέκουν και τους αγαπημένους μου αστυνομικούς και τις δυνάμεις ασφαλείας. Έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από την κατοικία μου, έξω από την κατοικία των 16 εκατομμυρίων κατοίκων της Κωνσταντινούπολης. Εκατοντάδες αστυνομικoί. Είμαστε αντιμέτωποι με μια μεγάλη τυραννία. Να ξέρετε πως δεν θα υποκύψω. Σας αγαπώ όλους. Τον εαυτό μου τον παραδίδω στον λαό μου. Ο λαός μου να ξέρει πως θα σταθώ όρθιος».
Σημειώνεται ότι η επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν σχεδόν 100 άτομα, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες, σχετίζεται, σύμφωνα με τη Sabah, με τους διαγωνισμούς στη Medya A.S. και τη συμφιλίωση της πόλης μεταξύ του PKK και του CHP.
Ο Ιμάμογλου κατηγορείται ότι έδωσε διαγωνισμό σχεδόν 400 εκατομμυρίων λιρών στην εταιρεία του Acun Ilıcalı που ονομάζεται Creative Media στο Λονδίνο, μέσω του IMM Media AS. Επικεφαλής της εταιρείας είναι ο Merthan Acıl, ο πρώην κουνιάδος του Acun Ilıcalı, για τον οποίο ξεκίνησε έρευνα.
-
21 Οκτωβριου 2026, 18:00Θρήνος για τον 22χρονο Βαγγέλη που έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο - Την Πέμπτη το τελευταίο «αντίο» -
21 Οκτωβριου 2026, 07:05Απονομή Δικαιοσύνης στο Ηράκλειο: Τα διαχρονικά προβλήματα-Τι λένε στο Newshub.gr οι εκπρόσωποι δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων (Μέρος Β) -
20 Οκτωβριου 2026, 13:11Οροπέδιο Λασιθίου: Αρνήθηκαν να υποβάλλουν δηλώσεις στον ΕΛΓΑ και διεκδικούν οριζόντιες αποζημιώσεις μέσα από τεχνητή λύση! -
21 Οκτωβριου 2026, 14:32Κρήτη: 43 σχολεία υπό κατάληψη σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο – Η εικόνα ανά νομό -
21 Οκτωβριου 2026, 12:48Πορεία μαθητών και φοιτητών στο Ηράκλειο με σύνθημα «από την Ελλάδα ως τη Γαλλία» για καλύτερη Παιδεία (Βίντεο + Φωτο) -
21 Οκτωβριου 2026, 07:11Ημέρα απεργίας σήμερα στο Ηράκλειο: Στους δρόμους εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές και υγειονομικοί
