Τουρκία: Τρεις δημοσιογράφοι του Halk TV συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη
Το Halk TV («Η τηλεόραση του λαού») πρόσκειται στο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το σοσιαλδημοκρατικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό (CHP).
Τρεις δημοσιογράφοι του αντιπολιτευόμενου τηλεοπτικού καναλιού Halk TV, μεταξύ των οποίων και η κεντρική παρουσιάστριά του, συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη.
Ο ιδιοκτήτης του καναλιού, Τζαφέρ Μαχίρογλου, ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Χ ότι «η παρουσιάστρια του Halk TV, ο διευθυντής προγράμματος Σερχάν Ασκέρ και ο Μπαρίς Πεχλιβάν συνελήφθησαν στα γραφεία του καναλιού, ενώ προετοίμαζαν το βραδινό πρόγραμμα».
Το Halk TV («Η τηλεόραση του λαού») πρόσκειται στο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το σοσιαλδημοκρατικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό (CHP).
Σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet, οι τρεις δημοσιογράφοι κατηγορούνται ότι ηχογράφησαν και μετέδωσαν «μια συζήτηση με έναν εμπειρογνώμονα» ο οποίος κατηγορείται από τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ότι γνωμοδοτεί σε δίκες που τον αφορούν και αλλάζει την πορεία τους σε βάρος του.
«Δώσαμε το μικρόφωνο στον εμπειρογνώμονα που στοχοθετήθηκε από τον δήμαρχο Ιμάμολγου, όπως το έκανε και η (εφημερίδα) Yeni Safak, που είναι γνωστό ότι πρόσκειται στην κυβέρνηση» είπε ο ρεπόρτερ Μπαρίς Πεχλιβάν πριν από τη σύλληψή του. «Όμως εμάς, μας έθεσαν υπό κράτηση», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι έχει ήδη φυλακιστεί πέντε φορές «στα 22 χρόνια βασιλείας του AKP», του κόμματος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ιμάμογλου σχολίασε ότι «ο νόμος χρησιμοποιείται καταχρηστικά για να σπείρει τον φόβο σε όλη την κοινωνία», τονίζοντας ότι «η αδικία έχει γίνει συνηθισμένη πρακτική της εξουσίας».
Ο πρόεδρος του CHP Οζγκούρ Οζέλ χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις συλλήψεις ενώ η ένωση δημοσιογράφων TGS έκανε λόγο για «μια νέα ντροπιαστική σελίδα στην ιστορία του Τύπου» στην Τουρκία, εκτιμώντας ότι οι συλλήψεις «ενσαρκώνουν τις πιέσεις που ασκούνται στο επάγγελμά μας».
-
05 Μαΐου 2026, 20:25Το προαναγγελθέν έγκλημα στην Αμμουδάρα: Από το θανατηφόρο τροχαίο του 2023, στην ενέδρα θανάτου και την ομολογία -
06 Μαΐου 2026, 15:37Θέμα Newshub.gr: Ανησυχία για πιθανή διασπορά του hantavirus εκτός του πλοίου MV Hondius -
05 Μαΐου 2026, 19:14Αμμουδάρα: Νεκρός από πυροβολισμούς ένας 20χρονος - Τι όπλισε το χέρι του δράστη -
06 Μαΐου 2026, 09:55Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
06 Μαΐου 2026, 07:00Εκτέλεση 20χρονου στην Αμμουδάρα: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκληματος -
07 Μαΐου 2026, 07:00Ηράκλειο: Ντυμένος στα λευκά ο 21χρονος Νικήστρατος στο τελευταίο αντίο
