Τρομακτική έκρηξη σε εργοστάσιο πυρομαχικών στο Τενεσί-19 νεκροί και αγνοούμενοι
Για 19 νεκρούς και αγνοούμενους μιλούν οι Aρχές στο Τενεσί των ΗΠΑ μετά από τεράστια έκρηξη που έγινε σε εργοστάσιο πυρομαχικών. Μετά την έκρηξη ακολούθησε φωτιά, με τους διασώστε να μην μπορούν να πλησιάσουν λόγω νέων εκρήξεων.
Η έκρηξη έγινε στις 07:45 πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα, 15:45 στην Ελλάδα) στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Accurate Energetic Systems.
Ο σερίφης της κομητείας Χάμφρις, Κρις Ντέιβις, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν νεκροί - αν και αρνήθηκε να πει πόσοι - και αγνοούμενοι.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στο κτίριο όπου έγινε η έκρηξη βρίσκονταν 19 εργαζόμενοι. Ο σερίφης επιβεβαίωσε ότι από το κτίριο δεν απέμεινε τίποτα.
Πέντε τραυματίες νοσηλεύτηκαν σε κοντινό νοσοκομείο, δύο μάλιστα γρήγορα πήραν εξιτήριο.
Η εταιρεία παράγει και δοκιμάζει εκρηκτικά για τις ένοπλες δυνάμεις και για πολιτικές χρήσεις, όπως κατεδαφίσεις, σε μεγάλη μονάδα με οκτώ κτίρια. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται μέσα σε δασική περιοχή κοντά στην πόλη Μπάκσνορτ, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Νάσβιλ.
Η έκρηξη έγινε κοντά στην ώρα της αλλαγής βάρδιας, οπότε στις εγκαταστάσεις υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που ετοιμάζονταν να αναλάβουν εργασία.
Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα, ενώ δεν είναι σαφές αν υπάρχει κίνδυνος από ουσίες που εκλύθηκαν.
Η εταιρεία, που συστήθηκε πριν από 45 χρόνια, δεν είχε αναφέρει προβλήματα ασφαλείας, πέρα από μια «μικρή έκρηξη» το 2014.
Δείτε βίντεο από κάμερα σε κατοικία που δείχνει σε πόσο μεγάλη απόσταση έγινε αισθητή η έκρηξη.
Κάτοικος της περιοχής δήλωσε στο CBS News ότι ξύπνησαν από τον ήχο μιας δυνατής έκρηξης. Ο Γκέντρι Στόουβερ, που ζει κοντά στην Accurate Energetic Systems, δήλωσε: «Νόμιζα ότι το σπίτι είχε καταρρεύσει με εμένα μέσα».
Η περιοχή έχει αποκλειστεί και οι Αρχές ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος.
-
20 Απριλιου 2026, 10:25Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
20 Απριλιου 2026, 08:15Ηράκλειο: Σήμερα το προσυνέδριο ΝΔ με Κυριάκο Μητσοτάκη και... έμφαση στα μεγάλα έργα -
20 Απριλιου 2026, 07:15Ιπποκράτης Δασκαλάκης: ΗΠΑ-Ιράν, ποια σημεία θα κρίνουν τον νικητή και τον ηττημένο! (podcast) -
19 Απριλιου 2026, 20:38Η «αποκέντρωση» του ελληνικού τουρισμού – Οι νέοι προορισμοί που ανταγωνίζονται επιλογές όπως η Κρήτη -
20 Απριλιου 2026, 10:25Κώστας Γιαννόπουλος: «Να προλάβουμε πριν να είναι αργά»-Ξεκινά το Παγκρήτιο “οδοιπορικό πρόληψης” για την προστασία παιδιών-εφήβων (podcast) -
20 Απριλιου 2026, 16:50Στο Ηράκλειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Σύσκεψη για τη λειψυδρία στην Περιφέρεια Κρήτης (Φωτο+Βίντεο)
