Αγαπηδάκη για το φονικό στην Αμμουδάρα: «Να απαιτήσει η Κρητικιά να μη μπει όπλο σπίτι της»
αγαπημένα σου στη Google
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega, αναφέρθηκε στο φονικό που έγινε στην Αμμουδάρα, παίρνοντας σαφή θέση κατά της οπλοκατοχής.
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, έκανε έκκληση στις γυναίκες της Κρήτης να μην επιτρέπουν όπλα στο σπίτι τους. Όπως είπε χαρακτηριστικά «η οπλοκατοχή δεν είναι παράδοση, είναι παγίδα».
«Έχω μεγαλώσει στην Κρήτη και δεν μου είναι κάτι ξένο. Είμαι κατά της οπλοκατοχής και θεωρώ ότι η οπλοκατοχή δεν είναι παράδοση. Είναι παγίδα που κλέβει το μέλλον των παιδιών μας. Μόνο οι γυναίκες μπορούν να το αλλάξουν αυτό. Γι’ αυτό καλώ σήμερα τις γυναίκες, τις μανάδες, τις Κρητικές, να πρωτοστατήσουν σε αυτόν τον αγώνα. Πρέπει να παλέψουμε για να μην ντύνονται άλλες μανάδες στα μαύρα από μια κουμπουριά. Δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί την αφαίρεση της ζωής ενός ανθρώπου. Να βγει η γυναίκα στην Κρητικιά και να πει στο δικό μου σπίτι όπλο δεν μπαίνει» είπε η Ειρήνη Αγαπηδάκη.
«Η Κρητικιά είναι ο θεματοφύλακας, όχι μόνο της κοινωνίας αλλά και του πολιτισμού στην Κρήτη. Ξέρω πολύ καλά τι λέω γιατί έχω μεγαλώσει εκεί. Είναι ο πυρήνας της οικογένειας η γυναίκα στην Κρήτη. Έχουμε στους γάμους μπαλωθιές. Έχουμε έναν τρόπο να επικοινωνούμε με τα όπλα, να εκδικούμαστε με τα όπλα, να εκφράζουμε το θυμό μας με τα όπλα. Αυτό ξαναλέω, δεν είναι παράδοση, είναι παγίδα. Πρέπει οι γυναίκες να βροντοφωνάξουν ότι στο δικό μου σπίτι όπλο δεν μπαίνει. Αυτό πρέπει να γίνει σύνθημα. Γιατί δε γίνεται η μία να κοιτάει την άλλη να φοράει μαύρα. Επειδή επέλεξε κάποιος να λύνει τις διαφορές του με το κουμπούρι. Αυτά δε νοούνται».
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη μίλησε και για Κινητές Ομάδες Υγείας, για τις οποίες είπε πως δεν είναι απλώς ένα πρόγραμμα αλλά ένας νέος πυλώνας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
-
18 Αυγουστου 2026, 11:00Κρήτη: Γιατί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στέλνει εκπροσώπους του στις μεγάλες γιορτές των Σταυροπηγιακών Μονών; -
18 Αυγουστου 2026, 18:32Ακίνητα στα νησιά: Η Αντίπαρος πέρασε τη Μύκονο – Η Κρήτη ακριβότερη κατά 50% σε πέντε χρόνια -
18 Αυγουστου 2026, 17:05Ηράκλειο: Πένθος για τον χαμό της καθηγήτριας Ευαγγελίας Καραταράκη -
18 Αυγουστου 2026, 11:30Eurostat-Τουρισμός: 152,9 εκ. διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα το 2024-Οι 34,54 εκ. στην Κρήτη -
19 Αυγουστου 2026, 07:00Β. Ανδρεαδάκης στο newshub.gr: Επιτακτική η αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης των πυρκαγιών - «Μια φωτιά... σβήνει πριν καν εκδηλωθεί» -
18 Αυγουστου 2026, 22:56Ηράκλειο: Μικρές εκρήξεις σε στύλους της ΔΕΗ και διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές της πόλης
