Αναστάτωση στο λιμάνι Ηρακλείου: Κάβος μπλέχτηκε σε υδροπροωθητήρα πλοίου που μετέφερε 789 επιβάτες
αγαπημένα σου στη Google
Αναστάτωση επικράτησε στο λιμάνι του Ηρακλείου το πρωί της Πέμπτης, όταν κάβος μπλέχτηκε στον δεξιό εξωτερικό υδροπροωθητήρα πλοίου, κατά τη διάρκεια χειρισμών για τον απόπλου.
Το πλοίο επέστρεψε με ασφάλεια στο λιμάνι, όπου αποβιβάστηκαν οι 789 επιβάτες και εκφορτώθηκαν 4 ΙΧ οχήματα.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, από το συμβάν δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ αδειοδοτημένος δύτης διαπίστωσε την εμπλοκή του κάβου στον υδροπροωθητήρα και προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες για την αφαίρεσή του. Έλεγχος πραγματοποιήθηκε και από τη Λιμενική Αρχή.
Η ανακοίνωση του λιμενικού
Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ηρακλείου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «EUROCHAMPION JET», σημαίας Κύπρου, για περιστατικό εμπλοκής κάβου στον δεξιό εξωτερικό υδροπροωθητήρα (water jet), κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου εντός του λιμένα Ηρακλείου.
Το πλοίο, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να εκτελέσει εγκεκριμένο δρομολόγιο προς τους λιμένες Θήρας-Νάξου-Πάρου-Μυκόνου-Σύρου και Πειραιά με 789 επιβάτες και 04 Ι.Χ. οχήματα, προσέδεσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στον λιμένα, όπου αποβιβάστηκαν οι επιβάτες και εκφορτώθηκαν τα οχήματα. Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Στο σημείο μετέβη αδειοδοτημένος δύτης, ο οποίος διαπίστωσε την εμπλοκή του κάβου και ξεκίνησε τις διαδικασίες αφαίρεσής του.
Παράλληλα, διενεργήθηκε έλεγχος από προσοντούχο επιθεωρητή της Λιμενικής Αρχής.
Κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, το πλοίο δύναται να συνεχίσει τους πλόες του σύμφωνα με τα εν ισχύ πιστοποιητικά του, καθώς και σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που τέθηκαν από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
Με σχετική ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, το σημερινό εγκεκριμένο δρομολόγιο του πλοίου παρέμεινε ανεκτέλεστο, ενώ με μέριμνα της εταιρείας οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους.
-
30 Σεπτεμβριου 2026, 11:55Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
01 Οκτωβριου 2026, 08:50Κόκκινος συναγερμός στην Κρήτη για την κακοκαιρία-112 για αποφυγή μετακινήσεων, δρόμοι ποτάμια και φόβοι για υπερχείλιση ποταμών -
01 Οκτωβριου 2026, 18:53Τη συστράτευση του με το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης -
01 Οκτωβριου 2026, 07:00Κακοκαιρία: Σε Red Code η Κρήτη έως την Κυριακή-Κλειστά σχολεία-Μηνύματα από το 112 και ετοιμότητα από την Πολιτική Προστασία -
30 Σεπτεμβριου 2026, 13:30Ανδρέας Θεοδωρόπουλος: Συνελήφθη ο γνωστός δικηγόρος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του ανήλικου γιου του -
30 Σεπτεμβριου 2026, 14:13«Red Code» στην Κρήτη: Ακραία ύψη βροχής αναμένονται έως την Κυριακή - Σε κατάσταση κινητοποίησης ο κρατικός μηχανισμός– γραφήματα
