Ανεμοστρόβιλος "σάρωσε" το Τυμπάκι- Στο έλεος της καταστροφής, σπίτια, ελαιώνες και θερμοκήπια (φωτογραφίες)
αγαπημένα σου στη Google
Στις 23 και 24 Δεκεμβρίου 2024, ισχυρή κακοκαιρία με ανεμοστρόβιλο έπληξε χωριά του Δήμου Φαιστού, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε ελαιώνες, θερμοκήπια, κατοικίες, υποδομές και οχήματα (ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από σκεπή σπιτιού εντός του οικισμού του Τυμπακίου, από κατεστραμμένο θερμοκήπιο στην ιδια περιοχή αλλά και από το παραλιακό μέτωπο στον Κοκκινο Πύργο).



Η κακοκαιρία και ο ανεμοστρόβιλος που «σάρωσε» το Τυμπάκι, προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή μας. Βρισκόμαστε δίπλα στους πληγέντες συμπολίτες μας και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την υποστήριξη παραγωγών και κατοίκων ανέφερε ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Νικολιδάκης. (δείτε εδώ).
Ο Δήμος Φαιστού, λαμβάνοντας υπόψη παρόμοιες καταστάσεις που έχει διαχειριστεί στο παρελθόν , αναμένεται να προβεί στις εξής ενέργειες:
• Συγκρότηση επιτροπών καταγραφής ζημιών: Άμεση αποτίμηση των καταστροφών σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς.
• Υποβολή αιτήματος κήρυξης έκτακτης ανάγκης: Διεκδίκηση κρατικής ενίσχυσης για την αποκατάσταση των ζημιών και την υποστήριξη των πληγέντων.
• Συνεργασία με τον ΕΛΓΑ: Διασφάλιση ταχείας αποζημίωσης αγροτών, παραγωγών και κατοίκων για τις ζημιές σε καλλιέργειές και περιουσίες τους.
• Ενημέρωση και εκπαίδευση πολιτών: Διοργάνωση σεμιναρίων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ενισχύοντας την ετοιμότητα της τοπικής κοινωνίας.
Η απότομη αλλαγή του καιρού τα τελευταία 24ώρα, έφερε και τα πρώτα χιόνια στον Ψηλορείτη.
Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που δημοσιεύει το newshub.gr (κεντρική φωτογραφία ) από τη περιοχή Σέλα του Διγενή στον Ψηλορείτη!
Με μία μικρή καθυστέρηση … επιτέλους τα χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους σήμερα Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, στην Κρήτη.

Αναλυτικά η πρόγνωση.
Συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες ο χειμωνιάτικος καιρός στη χώρα μας, με κατά τόπους ισχυρές βροχές, στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες, θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους στο κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Ελλάδας και χιόνια στα ορεινά καθώς και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και τα βόρεια.
Χιονοπτώσεις μεταξύ άλλων θα σημειωθούν το διήμερο 25 και 26.12, στον ορεινό κορμό και της Κρήτης.
Ειδικότερα, προβλέπονται:
1. Την ημέρα των Χριστουγέννων (Τετάρτη 25.12.2024) ισχυρές βροχές και κυρίως στα παραθαλάσσια καταιγίδες, στις Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τα Δωδεκάνησα, πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα νοτιότερα τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου (περιοχή Σάμου – Ικαρίας) και από το απόγευμα στην ανατολική Θεσσαλία (Μαγνησία), την Ανατολική Στερεά, τη νότια Εύβοια και τις δυτικές Κυκλάδες.
2. Τη 2η ημέρα των Χριστουγέννων (Πέμπτη 26.12.2024) ισχυρές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία (Μαγνησία), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά (κυρίως περιοχή Φθιώτιδας – Βοιωτίας), τις Κυκλάδες (κυρίως δυτικές και βόρειες) και από το μεσημέρι στην Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο.
Β. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν από το απόγευμα των Χριστουγέννων στη Θράκη, το Θρακικό, το βορειοανατολικό Αιγαίο και τις Σποράδες, ενώ από τις πρωινές ώρες της 2ης ημέρας των Χριστουγέννων (26.12.2024) βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στις προαναφερθείσες περιοχές καθώς και στην Εύβοια και τα νότια τμήματα της Χαλκιδικής.
Γ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το διήμερο 25 και 26.12, στον ορεινό ηπειρωτικό κορμό, τα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης και τοπικά σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές από το απόγευμα των Χριστουγέννων και την Πέμπτη στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Την Παρασκευή 27.12 τα φαινόμενα (βροχές – χιονοπτώσεις) θα παρουσιάσουν εξασθένηση στις περισσότερες περιοχές, αλλά στο Αιγαίο και κατά τόπους στην ανατολική ηπειρωτική χώρα θα συνεχίσουν να πνέουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι.
Ενδεικτικά, υπάρχει «πορτοκαλί» προειδοποίηση για Θεσσαλία, που μεταφράζεται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με τιμές που αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ -8 και -14 βαθμών Κελσίου.
Η ΕΜΥ επισημαίνει οι κάτοικοι να είναι προετοιμασμένοι, λόγω του ότι υπάρχει κίνδυνος προβλημάτων υγείας ευπαθών ατόμων όπως οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και οι άστεγοι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. «Να ακούτε και να ενεργείτε σύμφωνα με τις συμβουλές των αρμόδιων αρχών» είναι η σύσταση.
εσωτερική 1η φωτογραφία emessara
Διαβάστε επίσης
-
03 Ιουνιου 2026, 18:20Συντάξεις Ιουλίου 2026: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία – Πότε μπαίνουν τα χρήματα -
02 Ιουνιου 2026, 11:25Η αμιβανταμάμπη εξαφάνισε πλήρως καρκινικούς όγκους σε ασθενείς- «Πρωτοφανή αποτελέσματα» λένε οι ειδικοί -
02 Ιουνιου 2026, 13:45Ηράκλειο: Ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγει τον κύκλο εκδηλώσεων του «ΝΟΗΜΑ - ΚΡΗΤΗ» -
03 Ιουνιου 2026, 10:26Ηλίας Λυγερός: Μεγάλη πρόκληση για το «Το Νόημα - Κρήτη» η συμμετοχή των νέων (podcast) -
03 Ιουνιου 2026, 13:36Κρήτη: Στο πένθος ο αθλητικός κόσμος και η τοπική κοινωνία από το χαμό του Μανόλη Μαράκη -
02 Ιουνιου 2026, 15:18Ηράκλειο: Νέα παρέμβαση του Ρουβίκωνα σε δημοτικό πάρκινγκ – Ξήλωσαν κολωνάκια και ανήρτησαν βίντεο
