Ανοιχτό με... αστερίσκο το Φαράγγι της Σαμαριάς την Παρασκευή
αγαπημένα σου στη Google
Μετά από το τριήμερο απαγορευτικό λόγω της κακοκαιρίας το Φαράγγι της Σαμαριάς ανοίγει και πάλι από αύριο Παρασκευή (26.8.2022), καθώς η κακοκαιρία προβλέπεται να υποχωρήσει και έτσι ο Εθνικός Δρυμός θα είναι και πάλι προσβάσιμος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) το Φαράγγι της Σαμαριάς θα είναι ανοιχτό και πάλι από αύριο για τους επισκέπτες για όλο το μήκος της διαδρομής και από τις δύο εισόδους.
Όμως, όπως διεκρινίζεται επειδή μπορεί να αλλάξει ο καιρός και τα φαινόμενα να ενταθούν και πάλι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού, το Φαράγγι μπορεί να κλείσει άμεσα και οι επισκέπτες να χρειαστεί να αποχωρήσουν από τη διαδρομή.
Η ανακοίνωση του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. για το Φαράγγι της Σαμαριάς:
«Σας ενημερώνουμε ότι, λαμβάνοντας υπόψη τις μετεωρολογικές προγνώσεις που έχουν ληφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς, αύριο Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022 θα είναι προσβάσιμος για τους επισκέπτες για όλο το μήκος της διαδρομής και από τις δύο εισόδους.
Παρόλα αυτά, αν τα καιρικά φαινόμενα ενταθούν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και οποιαδήποτε στιγμή, ο Εθνικός Δρυμός θα κλείσει άμεσα και οι επισκέπτες οφείλουν να εξέλθουν σύμφωνα με τις οδηγίες του προσωπικού.
Σε περίπτωση που καταστεί αναγκαίο, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση, με προτεραιότητα πάντα τη ασφάλεια των επισκεπτών»
-
31 Ιουλιου 2026, 10:40Προϊσταμένη ΟΦΥΠΕΚΑ: Δεν κάηκε το Φοινικόδασος Πρέβελη αλλά εκτάσεις περιμετρικά του -
30 Ιουλιου 2026, 15:30Νέα μεγάλη πυρκαγιά στον Πρέβελη - Εκκενώθηκε το Μοναστήρι -
30 Ιουλιου 2026, 10:15Πύρινη κόλαση στο νότιο Ρέθυμνο: Οι φλόγες μπήκαν στο φοινικόδασος της Πρέβελης-Τιτάνια μάχη των Πυροσβεστών (Live όλες οι εξελίξεις) -
31 Ιουλιου 2026, 00:54Ρέθυμνο: Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στα πύρινα μέτωπα - Υπόνοιες για εμπρησμό -Μικροεστίες στο φοινικόδασος Πρέβελη -
30 Ιουλιου 2026, 23:41Τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ - Μοιράζει 2 εκατομμύρια την Κυριακή -
30 Ιουλιου 2026, 20:04Φοινικόδασος Πρέβελη: 16 χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά, η τραγωδία επαναλαμβάνεται
