Αντίστροφη μέτρηση για τις χειμερινές εκπτώσεις - Συγκρατημένη αισιοδοξία στον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου
αγαπημένα σου στη Google
Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τις χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες αρχίζουν τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου και αναμένεται να διαρκέσουν έως το τέλος Φεβρουαρίου.
Μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου, το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται ήδη στην επόμενη ευκαιρία για πωλήσεις, με τους καταναλωτές να αναμένουν τις μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις.
Οι έμποροι του Ηρακλείου εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι, ελπίζοντας σε αυξημένη κίνηση κατά τη διάρκεια της εκπτωτικής περιόδου, ώστε να καταφέρουν να καλύψουν τις απώλειες των προηγούμενων μηνών.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μενέλαος Σκουλούδης, μιλώντας στο newshub.gr τόνισε ότι τα καταστήματα του Ηρακλείου έχουν επάρκεια εμπορευμάτων, με αποτέλεσμα οι εκπτώσεις να είναι μεγαλύτερες, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν την τοπική αγορά.
«Καλώ τον κόσμο να κατέβει στο κέντρο, τα καταστήματα έχουν εμπορεύματα σε ποσότητα, άρα και οι εκπτώσεις πιστεύω ότι θα είναι μεγαλύτερες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές
Οι καταναλωτές οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την περίοδο των εκπτώσεων, προκειμένου να αποφύγουν παραπλανητικές προσφορές.
Σύμφωνα με τον κ. Σκουλούδη, δεν πρέπει να παρασύρονται μόνο από το ποσοστό έκπτωσης που αναγράφεται στη βιτρίνα, αλλά να αξιολογούν την πραγματική αξία του προϊόντος που αγοράζουν.
«Αυτό που φωνάζω εγώ συνέχεια, είναι οι καταναλωτές να κοιτάζουν τι πληρώνουν και τι παίρνουν, ανεξάρτητα από το ποσοστό που αναγράφει η κάθε βιτρίνα, είτε σε κατάστημα λιανικής είτε σε πολυεθνική».
Αυτό που επισημαίνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, είναι ότι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης οι εκπτώσεις μπορεί να είναι μικρότερες, αλλά είναι αληθινές.
«Συνήθως οι μικρομεσαίες και οι μικρές επιχειρήσεις της πόλης μας το ποσοστό που αναγράφουν είναι ουσιαστικό, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό της πελατείας είναι με ονοματεπώνυμο. Τους γνωρίζουμε και μας γνωρίζουν, είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Μπορεί τα ποσοστά των εκπτώσεων να είναι πιο μικρά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά είναι αληθινά. Εγώ καλώ τον κόσμο να στηρίξει την ελληνική επιχειρηματικότητα γιατί άμεσα και έμμεσα στηρίζει τον τόπο του», τονίζει ο κ. Σκουλούδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι προαιρετική, ωστόσο όσοι επαγγελματίες συμμετέχουν οφείλουν να τηρούν τους κανόνες διαφάνειας, όπως η σαφής αναγραφή της αρχικής και της τελικής τιμής αλλά και η αποφυγή παραπλανητικών προσφορών.
Παράλληλα, το πλαίσιο προστασίας του καταναλωτή ισχύει πλήρως, καλύπτοντας ελαττωματικά προϊόντα, ψευδείς ενδείξεις τιμών και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.
Διαβάστε επίσης
Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Συμβουλές για ασφαλείς αγορές
-
30 Αυγουστου 2026, 14:06Θερινές εκπτώσεις 2026: Πότε τελειώνει η περίοδος -
31 Αυγουστου 2026, 07:15Λάζαρος Καμπουρίδης: Η Τουρκία φοβάται στρατιωτικά το Ισραήλ, θα στρέψει την ένταση εναντίον της Ελλάδος! (podcast) -
30 Αυγουστου 2026, 14:52Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας γέμισε την Πλαζ ΕΟΤ και δώρισε φορητό απινιδωτή στον Δήμο Αγίου Νικολάου -
30 Αυγουστου 2026, 07:43Κρήτη: Παράταση δηλώσεων συμμετοχής στις βραβεύσεις ελαιοτουριστικών δράσεων του ΣΕΔΗΚ -
30 Αυγουστου 2026, 16:34Τραγωδία στα Χανιά: 11χρονη ανασύρθηκε νεκρή από πισίνα ξενοδοχείου -
30 Αυγουστου 2026, 07:00Ένας μικρός παράδεισος στην ενδοχώρα της Κρήτης - Μονή Σωτήρος Χριστού και Αγίου Γεδεών στις Μαργαρίτες Ρεθύμνου (Φωτο)
