«Από την Πρωτοπορία στις Προκλήσεις του 21ου Αιώνα» - Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων
αγαπημένα σου στη Google
Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων συνεχούς δράσης και προσφοράς, ο Συνεταιρισμός Παραγωγών – Καταναλωτών Βιολογικών Προϊόντων Γαία, διοργανώνει διημερίδα με τίτλο «Από την Πρωτοπορία στις Προκλήσεις του 21ου Αιώνα», στις 5 και 6 Ιουνίου 2026, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 70.
Η διημερίδα αποτελεί μία ευκαιρία αναστοχασμού αλλά και προοπτικής, αναδεικνύοντας τη διαδρομή του Συνεταιρισμού από την πρωτοπορία στον χώρο των βιολογικών προϊόντων έως τις σύγχρονες προκλήσεις της εποχής μας.
Στο επίκεντρο της διημερίδας θα βρεθούν ζητήματα όπως η βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη, η οικολογική μετάβαση, η υγιεινή διατροφή, το δίκαιο εμπόριο και η ενίσχυση των συνεταιριστικών σχημάτων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε εναλλακτικές προσεγγίσεις για τον τουρισμό στην Κρήτη.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες και συζητήσεις με τη συμμετοχή παραγωγών, επιστημόνων και εκπροσώπων συλλογικών πρωτοβουλιών, αναδεικνύοντας καλές πρακτικές και σύγχρονες προσεγγίσεις στον χώρο.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε παραγωγούς, καταναλωτές, επαγγελματίες, φορείς και κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για την ποιότητα της διατροφής, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της συνεργατικής οικονομίας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
-
28 Μαΐου 2026, 10:26Συντάξεις Ιουνίου: Ζεστό χρήμα σήμερα με το δεύτερο κύμα πληρωμών σε 1,7 εκατ. συνταξιούχους -
28 Μαΐου 2026, 08:30Νίκος Καρανίκας: «Κόμμα Ι.Χ. η ΕΛΑΣ του Τσίπρα, ξένο στην παράδοση της Αριστεράς!» (podcast) -
27 Μαΐου 2026, 21:33Η ισχυρή χαλαζόπτωση στην ενδοχώρα του Ηρακλείου «σάρωσε» τις καλλιέργειες - Σε απόγνωση οι παραγωγοί (Φωτο) -
29 Μαΐου 2026, 10:00Γρηγόρης Πασπάτης: Το «Νόημα-Κρήτη» θέλει να ανοίξει τον δημόσιο διάλογο για την Ελλάδα του αύριο! (podcast) -
28 Μαΐου 2026, 09:26Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Καλοκαιρία με αύξηση της θερμοκρασίας – Βροχές σήμερα για την Κρήτη -
28 Μαΐου 2026, 07:00Θέμα newshub.gr: Κίνδυνος να χαθούν εκατοντάδες εκατ. ευρώ από τους αγρότες - Πέρυσι χάθηκαν 200 εκ. ευρώ - Φέτος πόσα;
