Απόφαση-ανάσα για τους συμβασιούχους φύλακες του Πανεπιστημίου Κρήτης
αγαπημένα σου στη Google
"Ανάσα" για 12 συμβασιούχους στη φύλαξη του Πανεπιστημίου Κρήτης, στις εγκαταστάσεις της Κνωσού και στις Βούτες Ηρακλείου αντίστοιχα, έδωσε η απόφαση προσωρινής διαταγής που εξέδωσε υπέρ τους, ο Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου ενώπιον του οποίου προσέφυγαν με ασφαλιστικά μέτρα δια τον δικηγόρου τους κ. Πετράκη Ρίγα.
Με βάση την προσωρινή διαταγή και οι 12 θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι και τις 9 Απριλίου 2021 οπότε και θα συζητηθεί η υπόθεση τους.
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (EKH) τονίζει σε ανακοίνωσή του πως από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί πλάι, στους συγκεκριμένους εργαζόμενους, στηρίζοντας τους τόσο στις δικαστικές διεκδικήσεις τους, όσο και με παρεμβάσεις στο Υπουργείο Παιδείας.
Η εξέλιξη αυτή, όπως επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο, είναι σημαντική καθώς η σύμβαση τους λήγει μέσα στις επόμενες ημέρες. Εξίσου σημαντικό όμως είναι ότι με την απομάκρυνση τους θα υπήρχαν σοβαρά κενά στη φύλαξη των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου αφού, όπως υποστηρίζεται, δεν υπήρχε πρόβλεψη αντικατάστασης τους. Με όλες τις δυσκολίες εν μέσω πανδημίας, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου ήταν «βάλσαμο» για τους συγκεκριμένους συμβασιούχους και τις οικογένειες τους.
Και η ανακοίνωση του ΕΚΗ συνεχίζει ως εξής: «Να σημειωθεί ότι με αυτό τον τρόπο και το Δικαστήριο αναγνωρίζει την προσφορά αυτών των εργαζομένων, που ρίσκαραν ακόμη και την ζωή τους, για να σώσουν φοιτητές σε πρόσφατη πυρκαγιά στην φοιτητική εστία.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, στην Προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, να αναγνωρίσει και να μοριοδοτήσει την προσφορά και την προϋπηρεσία των συγκεκριμένων ανθρώπων».
-
12 Σεπτεμβριου 2026, 23:25Κινέζικο ρομπότ τρέχει τα 100 μέτρα πιο γρήγορα από το παγκόσμιο ρεκόρ του Μπολτ -
13 Σεπτεμβριου 2026, 08:05Αιματολόγος Αγγ. Αθανασόπουλος: Η πλασμαφαίρεση δεν είναι θεραπεία αντιγήρανσης ή αποτοξίνωσης! Τι συμβαίνει σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής (podcast) -
13 Σεπτεμβριου 2026, 14:40Λιθίνες Σητείας: Συγκίνηση στην επίσκεψη του καταγόμενου από την περιοχή Μητροπολίτη Αγκύρας κ Γρηγορίου Φραγκάκη -
13 Σεπτεμβριου 2026, 19:58Τι κάνει στον εγκέφαλό μας η καθημερινή χρήση AI - Η ανησυχία των επιστημόνων για την τεχνητή νοημοσύνη -
12 Σεπτεμβριου 2026, 17:13Τουρκικά drones: Η Ελλάδα απαγορεύει τις πτήσεις σε Κάσο, Κάρπαθο και γύρω νησιά -
13 Σεπτεμβριου 2026, 08:48Ολική διακοπή κυκλοφορίας στο ΒΟΑΚ προς τα ανατολικά από 17-21 Σεπτεμβρίου λόγω εργασιών-Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους οδηγούς
