Αυθαιρεσία και ασυδοσία-Κτηνοτροφική μάντρα στο ενετικό χωριό και καρκινογόνος αμίαντος πεταμένος στη φύση (ΦΩΤΟ)
αγαπημένα σου στη Google
Κι όμως υπάρχει μια τέτοια περιοχή και βρίσκεται στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων πιο πάνω από τον οικισμό του Αλαγνίου.
Πρόκειται για μια περιοχή όπου κατά την Ενετοκρατία υπήρξε μικρός οικισμός με την ονομασία Ρούμα απομεινάρια του οποίου βλέπουμε ακόμα δίπλα σε βυζαντινό ναό αφιερωμένο στην Παναγία.

Αυτό το σημείο που κανονικά θα έπρεπε να προστατεύεται από την Αρχαιολογία επέλεξε κτηνοτρόφος για να κτίσει αυθαίρετα μια τεράστια μάντρα για τα ζώα του μετατρέποντας μάλιστα τις πέτρες του ενετικού χωριού σε πρώτη ύλη για το δικό του μαντρότοιχο.
Η μάντρα βρίσκεται στο ενετικό Ρούμα μπροστά από την εκκλησία και φυσικά ανεγέρθηκε σε χρόνο ρεκόρ χωρίς να ενοχλήσει κανείς τον βοσκό.

Ούτε η Αρχαιολογία που δεν επιτρέπει να πειραχθεί ούτε πέτρα σε ερείπια αιώνων , ούτε κάποια από τις υπηρεσίες ελέγχου δόμησης ασχολήθηκαν και φυσικά δεν αντέδρασε ούτε η τοπική κοινωνία, λόγω φόβου…
Και η ασυδοσία δε σταματά εκεί αφού σε κοντινή απόσταση με θέα το «έκτρωμα» της μάντρας κάποιοι δημιουργούν αργά και σταθερά μια χωματερή για μπάζα και δυστυχώς για τον επικίνδυνο αμίαντο.

Η ευρύτερη περιοχή έχει χτυπηθεί από το σεισμό και προφανώς κατά τις ανακαινίσεις και ανακατασκευές που γίνονται στα χωριά αφαιρείται από στέγες ο αμίαντος.
Κι ενώ έπρεπε αυτή η εργασία να γίνεται από ειδικούς και εννοείται να μην επαφίεται στη συνέχεια ο αμίαντος σε κοινούς χώρους εναπόθεσης σκουπιδιών τα φύλλα του καρκινογόνου αμίαντου πετιούνται στην αυτοσχέδια χωματερή με θέα το ενετικό Ρούμα.
Πραγματικά εικόνες ντροπής, που τα λόγια δεν αρκούν για να τις περιγράψουν.


-
10 Σεπτεμβριου 2026, 12:00Στέλιος Βοργιάς: Η Κρήτη έχει πληρώσει με αίμα τις παραβάσεις στους κανόνες για την ανήλικη εργασία! (podcast) -
10 Σεπτεμβριου 2026, 10:52O διευθυντής της ΩΡΛ κλινικής του ΠΑΓΝΗ για το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη - Τι αναφέρει για τις θεραπείες -
11 Σεπτεμβριου 2026, 21:42Τη Δευτέρα στη Νίκαια η κηδεία του Γιώργου Μαζωνάκη - Οι αντιφάσεις που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο γιατρών -
11 Σεπτεμβριου 2026, 07:26Δημήτρης Ξυδάκης: «Η πλασμαφαίρεση γίνεται εξειδικευμένα σε νοσοκομειακό περιβάλλον» – Πρόστιμα και αφαιρέσεις αδειών σε ιδιωτικά ιατρεία στο Ηράκλειο (podcast) -
10 Σεπτεμβριου 2026, 19:15Ανατροπή στην υπόθεση Μαζωνάκη: Είχε ξεκινήσει η πλασμαφαίρεση όταν έπαθε την ανακοπή-Τι βρήκε η ΕΛΑΣ -
10 Σεπτεμβριου 2026, 10:45Γιάννης Μαυρόπουλος: Με τον Τραμπ πολλοί στην Αμερική έδειξαν την κακία που έκρυβαν μέσα τους! (podcast)
