Χανιά: Πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ οι ζημιές από τη φωτιά στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ
αγαπημένα σου στη Google
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) Χανίων, στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης, η οποία εκδηλώθηκε στις 5 το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία αφήνοντας όμως πίσω της σοβαρές ζημιές.
Οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν στο χώρο και συγκεκριμένα έξι πυροσβεστικά οχήματα με 15 πυροσβέστες, για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.
Η φωτιά εκδηλώθηκε στο χώρο και στο υπόστεγο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και πήρε αμέσως έκταση με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μεγάλες υλικές ζημιές σε τμήματα των εγκαταστάσεων της ΔΕΔΙΣΑ. (δείτε εδώ)
Την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ευτυχώς δεν υπήρχαν εργαζόμενοι στο εργοστάσιο.
Το κόστος των ζημιών, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Τσαπάκος, θα ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ, καθώς οι εγκαταστάσεις έχουν υποστεί μεγάλη και εκτεταμένη καταστροφή.
Ωστόσο, όπως είπε, «υπάρχει plan b για τη λειτουργία της παραλαβής και τη διαδικασία της ανακύκλωσης, με δυσχέρεια φυσικά, αλλά θα εξετάσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει ώστε να μειωθεί το πρόβλημα με τα απορρίμματα».
Αυτό που άμεσα πρέπει να εξεταστεί είναι οι τρόποι αποκατάστασης των ζημιών και η χρηματοδότηση, είπε ο κ. Τσαπάκος, «για να έρθει η ΔΕΔΙΣΑ στην πρότερη κατάσταση λειτουργίας της, με το τεράστιο περιβαλλοντικό και κοινωνικό έργο που προσφέρει».
-
01 Αυγουστου 2026, 20:45Φίδι δύο μέτρων εισέβαλε σε αποθήκη κατοικίας στην Εύβοια -
01 Αυγουστου 2026, 23:09Στη Μαλακάσα οι μετανάστες που εντοπίστηκαν νότια της Κρήτης -
02 Αυγουστου 2026, 16:18ΣτΕ: Παραγράφηκε πρόστιμο 377.378 ευρώ μετά από διαδοχικές επανεκδόσεις -
01 Αυγουστου 2026, 09:20Φονική φωτιά στο Ρέθυμνο: Κακουργηματική δίωξη στον υπεύθυνο λειτουργίας δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ που απολογείται σήμερα -
01 Αυγουστου 2026, 12:25Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο νότιο Ρέθυμνο: Παραμένει ο κίνδυνος για αναζωπυρώσεις, ρίψεις νερού και από αέρος-αμέτρητες καταστροφές (Live) -
02 Αυγουστου 2026, 21:17ΒΟΑΚ: Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο ύψος της Χερσονήσου από τροχαίο ατύχημα- Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί-βίντεο
