Χάρης Μαμουλάκης: Η Κυβέρνηση της ΝΔ κούρασε, το Αρκαλοχώρι εξαντλήθηκε (βίντεο)
αγαπημένα σου στη Google
Από το Αρκαλοχώρι, το οποίο επισκέφτηκε την Παρασκευή 25/10 μαζί με τον Βουλευτή και υποψήφιο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκράτη Φάμελλο, ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης έστειλε ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση της ΝΔ, εκφράζοντας απόλυτα τους απογοητευμένους σεισμόπληκτους.
Σε ανακοίνωση του αναφέρεται χαρακτηριστικά:«Υποσχέσεις, αναλγησία και ανικανότητα. Αυτό είναι το τρίπτυχο της Κυβέρνησης της ΝΔ που επιβεβαιώνεται ανάγλυφα στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι.
Τρία χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την περιοχή, δεκάδες οικογένειες εξακολουθούν να διαμένουν σε οικίσκους. Πριν τη διακοπή της χρηματοδότησης για τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις, όπως είχε δεσμευτεί ότι θα αποπληρώσει η Κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν προηγηθεί οι ανεξόφλητες υποσχέσεις της.
Από τους 3.000 φακέλους που έχουν κατατεθεί, μόλις 150 σπίτια έφτασαν στο τελικό στάδιο έγκρισης για ανακατασκευή. Και μόλις 1 (ένας) υπάλληλος καλείται να διεκπεραιώσει 250 φακέλους κατοικιών, ενώ οι τράπεζες αρνούνται πεισματικά να δανειοδοτήσουν τους σεισμόπληκτους.
Η Κυβέρνηση είτε γιατί δεν θέλει, είτε επειδή δεν μπορεί, καταδίκασε μια ολόκληρη περιοχή σε μόνιμη απαξία και εκατοντάδες πολίτες σε απόγνωση.».
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 23/10, ο Χάρης Μαμουλάκης ανέδειξε και Κοινοβουλευτικά την απαράδεκτη ενέργεια διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στους οικίσκους των σεισμοπλήκτων του Ινίου, καταθέτοντας ως Αναφορά προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδος «Η ΕΛΠΙΔΑ».
-
28 Σεπτεμβριου 2026, 07:27Οι θάλασσες της Ευρώπης βράζουν – Χάνονται αστακοί και φύκια, «εισβάλλουν» νέα είδη -
27 Σεπτεμβριου 2026, 23:12Κλήρωση Τζόκερ σήμερα 27/9: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 1 εκατ. ευρώ -
28 Σεπτεμβριου 2026, 12:02Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
28 Σεπτεμβριου 2026, 13:14Γ. Μαζωνάκης - Νέα ερωτήματα: Νοσηλεύτρια είχε αποκαλύψει ότι είχε κάνει υδροθεραπεία στο ιατρείο την προηγούμενη μέρα από τον θάνατό του -
28 Σεπτεμβριου 2026, 07:00Δανειοθάλαμος ασβεστόλιθου στον Μοχό: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν την ματαίωση του έργου -
28 Σεπτεμβριου 2026, 07:52Καιρός: Με βροχές, ανέμους 7 μποφόρ και 26άρια ξεκινά η εβδομάδα- Άστατος στην Κρήτη
