Χρηματοδότηση στον δήμο Αγ. Βασιλείου για την αντιμετώπιση βραχοπτόσεων και την αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες
αγαπημένα σου στη Google
Νέα χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών εγκρίθηκε για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου των βραχοπτώσεων στο παλιό λιμάνι της Αγίας Γαλήνης και την αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες σε οικισμούς του Δήμου.
Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις είχαν απασχολήσει τη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Απρίλιο κατά την επίσκεψη του Δημάρχου Γιάννη Ταταράκη στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Κεφαλογιάννη οπότε και συζητήθηκαν σειρά θεμάτων που απασχολούν την περιοχή για τα οποία ο Δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά παρουσία και του Υφυπουργού Κωνσταντίνου Κατσαφάδου και του Γενικού Γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Πέτρου Καμπούρη.
«Ο κ. Κεφαλογιάννης από την πρώτη στιγμή έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είχε ανταποκριθεί θετικά για την εξεύρεση πίστωσης ώστε ο Δήμος να προχωρήσει στις αναγκαίες παρεμβάσεις για την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος.
Αναλυτικότερα, οι χρηματοδοτήσεις αφορούν:
Α) Αντιμετώπιση του φαινομένου των βραχοπτώσεων στο παλιό λιμάνι της Αγίας Γαλήνης προϋπολογισμού 260.000 ευρώ. Πρόκειται για το πρανές στο ανατολικό τμήμα του λιμένα, στην βάση του οποίου διέρχεται δημοτική οδός, ενώ υπάρχουν τουριστικές επιχειρήσεις και κατοικίες που η στατική τους επάρκεια επηρεάζεται από την ευστάθεια του. Η μελέτη έχει εκπονηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ρεθύμνης της Περιφέρειας Κρήτης για την αντιμετώπιση του φαινομένου και την εξάλειψη του κινδύνου για ανθρώπους και υποδομές.
Β) Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στις Κοινότητες του Δήμου προυπολογισμού 240.000 ευρώ καθώς λόγω των πρωτοφανών έντονων βροχοπτώσεων και πλημμυρών που σημειώθηκαν τα τελευταία έτη και των τεράστιων ζημιών – καταστροφών που προκάλεσαν, ο Δήμος Αγίου Βασιλείου καλείται να αποκαταστήσει ζημιές σε όλα τα δίκτυα υποδομής.
«Ο Δήμαρχος κ. Ταταράκης ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό κ. Κεφαλογιάννη για την ουσιαστική συμβολή του στην χρηματοδότηση των παρεμβάσεων αλλά και για την συνεργασία και την ειλικρινή διάθεση του για την άμεση αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που απασχολούν την περιοχή», καταλήγει η ανακοίνωση.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
