Χρυσοχοΐδης στην Κρήτη: Μείωση τροχαίων, αυξήσεις μισθών, νέα αναδιάταξη δυνάμεων και ΟΠΕΚΕΠΕ (Πίνακες)

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, βρέθηκε σήμερα στα Χανιά, όπου παρουσίασε τον απολογισμό της δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη για το πρώτο οκτάμηνο του 2025, πλαισιωμένος από την ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί, δίνοντας έμφαση στην καλύτερη κατανομή και αξιοποίηση του προσωπικού.
Η περιοδεία του υπουργού ξεκίνησε με ευρεία σύσκεψη των Αστυνομικών Διευθυντών και ανώτερων αξιωματικών από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, καθώς και στελεχών της Δίωξης Εγκλημάτων και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου με συμμετοχή αξιωματικών της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκίνησε με δύο ειδήσεις που χαρακτήρισε ιδιαίτερα ενθαρρυντικές: τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων και την αύξηση των αποδοχών των αστυνομικών. Όπως ανέφερε, μέσα στους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, οι θανατηφόρες συγκρούσεις στο νησί μειώθηκαν κατά 43% σε σύγκριση με το 2024, φτάνοντας συνολικά τις 18. Στα Χανιά η μείωση ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αγγίζοντας το 55%, ενώ στον ΒΟΑΚ – όπου πέρυσι είχαν σημειωθεί πολλά δυστυχήματα – καταγράφηκε μόλις ένα.
Ο υπουργός στάθηκε επίσης στο ζήτημα της παράνομης οπλοχρησίας σε κοινωνικές εκδηλώσεις, τονίζοντας ότι η αστυνομία θα είναι αμείλικτη απέναντι στο φαινόμενο των «μπαλωθιών», που έχει οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς και απώλειες ανθρώπινων ζωών. Όπως σημείωσε, η αντιμετώπιση αυτής της πρακτικής είναι πλέον προτεραιότητα, ακόμα κι αν υπάρξουν αντιδράσεις. Παράλληλα, προανήγγειλε νέα επίσκεψή του στο νησί το προσεχές διάστημα.
Στην παρέμβασή του, ο διοικητής του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, Μανώλης Πιπεράκης, παρουσίασε στοιχεία για 12 υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν το τελευταίο διάστημα, με 30 συλλήψεις και 13 προφυλακίσεις. Αναφέρθηκε επίσης στην έρευνα για παρατυπίες στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου ελέγχθηκαν 6.354 ΑΦΜ με καταλογισμούς που ξεπερνούν τα 22,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην Κρήτη συντάχθηκαν 850 πορισματικές εκθέσεις.
Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Νίκος Σπυριδάκης, επεσήμανε πως το νησί αντιμετωπίζει σύνθετες προκλήσεις και χρειάζεται συνεχή εγρήγορση. Έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση των κλοπών και ληστειών, αλλά και στον περιορισμό της επικίνδυνης οπλοχρησίας σε περιστάσεις όπου υπάρχει κατανάλωση αλκοόλ.
Τέλος, οι Διοικητές Ασφαλείας των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων παρουσίασαν λεπτομερή στοιχεία για την εγκληματικότητα στις περιοχές τους, καταγράφοντας τις παρεμβάσεις και τα αποτελέσματα των υπηρεσιών τους.
Δείτε στο έγγραφο που ακολουθεί τους πίνακες με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στα Χανιά:
-
02 Οκτωβριου 2025, 15:11Ηράκλειο: Φωτιά στις Μαλάδες – Ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ενώ ήχησε το 112 (φωτο)
-
01 Οκτωβριου 2025, 19:15Κακοκαιρία: Στο "κόκκινο" και η Κρήτη: Χαλάζι, ισχυρές καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας - Έκτακτες προειδοποιήσεις και οδηγίες προστασίας
-
02 Οκτωβριου 2025, 18:39Η κακοκαιρία "πιέζει' την Κρήτη - Έρχονται βροχοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι- Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου
-
01 Οκτωβριου 2025, 07:11Φρεγάτες FREMM: Η Ελλάδα αλλάζει τα δεδομένα στη θαλάσσια ισορροπία ισχύος με την Τουρκία
-
01 Οκτωβριου 2025, 11:18Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης!
-
01 Οκτωβριου 2025, 07:55Άσκηση «ΑΝΤΙΟΧΟΣ-2025»: Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας