Δήμος Ηρακλείου: Υπογραφή σύμβασης για αρχιτεκτονική μελέτη στην περιοχή της Κρήνης Μοροζίνι
αγαπημένα σου στη Google
Υπεγράφη την Τετάρτη 9 Μαρτίου μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του αναδόχου, η σύμβαση για την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης για την ευρύτερη περιοχή της Κρήνης Μοροζίνι.
Το αντικείμενό της αφορά στον πυρήνα του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην περιοχή γύρω από το Ο.Τ. 33 (θέση του Δουκικού Ανάκτορου) και το ανατολικό τμήμα του Ο.Τ. 50α ,δηλ. μεταξύ των οδών Ίδης – Απ. Παύλου – πλ. Καλλεργών – αρχή της οδού Ανδρόγεω – 25ης Αυγούστου – Αρκολέοντος – Καντανολέοντος – Ταγμ. Τζουλάκη – Ίδης και θα προβλέπει την καθιέρωση ενός πλαισίου γενικών κανόνων που θα διέπει τις επεμβάσεις στο δημόσιο χώρο (όψεις κτηρίων και κοινόχρηστο χώρο).
Το πλαίσιο κανόνων θα εξυπηρετήσει τη λειτουργία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Το κόστος της μελέτης ανέρχεται στα 70.150,00 € και καλύπτεται από ίδιους πόρους του δήμου Ηρακλείου. Το χρονοδιάγραμμα εκπόνησης είναι διακόσιες πενήντα πέντε (255) ημέρες.
-
16 Ιουνιου 2026, 09:30Τι βλέπει η Chevron στην Ελλάδα και «μαζεύει» οικόπεδα για έρευνες σε Κρήτη, Ιόνιο και Πελοπόννησο; -
14 Ιουνιου 2026, 22:43Τζόκερ: Τζακ ποτ στην κλήρωση της Κυριακής για τα 1,7 εκατ. ευρώ -
15 Ιουνιου 2026, 23:05Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου: Εντυπωσιακή αύξηση της ΔΗΠΑΚ -
15 Ιουνιου 2026, 10:20Αναβρασμός στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων για τη δομή μεταναστών-Αντιδράσεις και εντός της ίδιας της Δημοτικής Αρχής-Επιστολή από τουριστικούς φορείς -
15 Ιουνιου 2026, 07:06Δύο νέοι χώροι υποψήφιοι για τη Δομή μεταναστών - Μια στο Ηράκλειο, μια στα Πεζά -
15 Ιουνιου 2026, 12:15Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας!
