Διπλό φονικό στ' Ανώγεια: Συνεχίζεται η δίκη στο Εφετείο
αγαπημένα σου στη Google
Σημερα αναμένεται να συνεχιστεί η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, η οποια αφορά τη διπλή τραγωδία που είχε σημειωθεί τον Μάιο του 2020 στα Ανώγεια, όπου είχαν πέσει νεκροί ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης κι ο 32χρονος Γιώργος Ξυλούρης.
Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Μαρτίου είχαν επικρατήσει στιγμές έντασης κατά την πρώτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης στα Χανιά.
Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ξεκίνησε τελικά την περασμένη Τετάρτη, μετά από αρκετές διακοπές και αναβολές: Την πρώτη ημέρα της δίκης, κατέθεσαν ενώπιον της Έδρας η μητέρα, η σύζυγος και ο αδερφός του αείμνηστου Γιώργου Ξυλούρη.
Εξάλλου, κατέθεσε ως μάρτυρας και αστυνομικός που είχε επιληφθεί της υπόθεσης. Ας σημειωθεί ότι η μητερα του 32χρονου Ανωγειανού δεν άντεξε τη διαδικασία και ξέσπασε με κατάρες προς τον κατηγορούμενο και την πλευρά της υπεράσπισης.
Η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε μετά τις 3 το μεσημέρι και αποφασίστηκε να συνεχιστεί σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί ουτε σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθεται ο 34χρονος γιος του αείμνηστου Λευτέρη Καλομοίρη.
Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο την 1η Νοεμβρίου του 2024. Ωστόσο, εκείνη την ημέρα η δίκη αναβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης (Χανιά) "αορίστως".
Όπως είχε αποκαλύψει πριν από λίγους μήνες το newshub.gr, η Εισαγγελία Εφετών Κρήτης όρισε, στη συνέχεια, δικάσιμο για την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου. Εντούτοις, εκείνη την ημέρα, η δίκη διακόπηκε για τις 26 Μαρτίου, οπότε και ξεκίνησε.
Ισόβια στον α' βαθμό
Πρωτόδικα, ο 34χρονος άνδρας είχε καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Τον Μάιο του 2023, τα ισόβια "έσπασαν" αφού το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναγνώρισε στον 34χρονο το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών.
Το διάστημα που ακολούθησε, ωστόσο, η πλευρά της υπεράσπισης προχώρησε σε αίτηση αναίρεσης της απόφασης, η οποία έγινε δεκτή από τον Άρειο Πάγο.
Ως εκ τούτου, η υπόθεση εκδικάζεται ξανά από το ίδιο δικαστήριο (Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης), με διαφορετική σύνθεση.
-
28 Ιουλιου 2026, 17:04"Καμίνι" σήμερα η Κρήτη - Σε ποια περιοχή το θερμόμετρο έδειξε 40,3°C -
27 Ιουλιου 2026, 21:47Κύκλωμα στο Ηράκλειο: Ζωοκλοπές, εκβιασμοί και παράνομες επιδοτήσεις – 8 συλλήψεις και δύο ακόμα κατηγορούμενοι -
27 Ιουλιου 2026, 19:30Μάστιγα για όλα τα χωριά της περιοχής είχαν γίνει οι συλληφθέντες στη σημερινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε Αλάγνι και Χαράκι -
28 Ιουλιου 2026, 14:00Πένθος και θλίψη για τον Δημήτρη που έσβησε στην άσφαλτο : Την Τετάρτη το τελευταίο «αντίο» στον 27χρονο, γιο του οπερατέρ Νίκου Εργαζάκη -
27 Ιουλιου 2026, 10:00Λευτέρης Κουσούλης: Η χώρα διέπεται από θεσμική παρακμή και πολιτική παθολογία!…(podcast) -
28 Ιουλιου 2026, 12:46Ηράκλειο: Ενώπιον του Εισαγγελέα οι συλληφθέντες στη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ σε Χαράκι και Αλάγνι
