Διπλό φονικό στ' Ανώγεια: Την Παρασκευή η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για τον 34χρονο

Μετά από μια "μαραθώνια" συνεδρίαση κατά την οποία έλαβαν χώρα η αγόρευση της Εισαγγελέως, αλλά και οι αγορεύσεις των συνηγόρων της υπόθεσης, η Έδρα διέκοψε τη δίκη για την ερχόμενη Παρασκευή 6 Ιουνίου.
Εκείνη την ημέρα, αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης για τον 34χρονο γιο του αείμνηστου μαντιναδολόγου.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, η Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο 34χρονος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Η απολογία
Πριν από μερικές ημέρες είχε απολογηθεί ενώπιον της Έδρας ο κατηγορούμενος.
«Εκείνο το βράδυ, έχασα τον κόσμο μου!» είπε ο 34χρονος άνδρας που αναφορικά με τον πενταετή εγκλεισμό του στη φυλακή, είπε ότι βρίσκεται «πέντε χρόνια σε αυτήν την αποθήκη ψυχών».
Μιλώντας για τον πατέρα του, ο 34χρονος επανέλαβε αρκετές φορές ότι ήταν «ο φωτεινός του φάρος, η πυξίδα στη ζωή» του.
Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, στον πατέρα του οφείλει τη δύναμη και το σθένος που έχει.
Πρόσθεσε ακόμη ότι η συμπεριφορά του αείμνηστου Γιώργου Ξυλούρη απέναντί τους ήταν πάντα εριστική.
Εξάλλου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι θέλει να αποκατασταθεί η αλήθεια και να αποδοθεί Δικαιοσύνη.
Συγκεκριμένα, είπε ότι παραδέχεται την ενοχή του για την πράξη του αλλά θέλει να κριθεί για αυτήν δίκαια, με βάση τα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έδρασε.
Ανέφερε ακόμη ότι δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει τον Ξυλούρη κι ότι δεν θα έφτανε ποτέ στο σημείο να κάνει κάτι τέτοιο εάν δεν έβλεπε μπροστά του σκοτωμένο τον πατέρα του.
Ισόβια στον α' βαθμό
Πρωτόδικα, ο 34χρονος άνδρας είχε καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.
Τον Μάιο του 2023, τα ισόβια "έσπασαν" αφού το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναγνώρισε στον 34χρονο το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών.
Αναίρεση της απόφασης
Το διάστημα που ακολούθησε, ωστόσο, η πλευρά της υπεράσπισης προχώρησε σε αίτηση αναίρεσης της απόφασης, η οποία έγινε δεκτή από τον Άρειο Πάγο.
Ως εκ τούτου, η υπόθεση εκδικάζεται ξανά από το ίδιο δικαστήριο (Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης), με διαφορετική σύνθεση.
ΝΙΣ
Διαβάστε επίσης: Διπλό φονικό στ’ Ανώγεια: Συνεχίζεται η δικη - Τι είπε η Εισαγγελέας για την υπόθεση
-
15 Ιουνιου 2025, 22:20Μεσαρά: Στο πένθος για τον 51χρονο που κατέρρευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου
-
15 Ιουνιου 2025, 14:25Πένθος για την Άννα Μανουκάκη- Μεταξάκη, που έχασε πρόωρα το γιο της
-
15 Ιουνιου 2025, 18:00Τροχαίο στο ΒΟΑΚ λίγο πριν την έξοδο για Νέα Αλικαρνασσό-Σημειωτόν η κίνηση των οχημάτων (Φωτο)
-
15 Ιουνιου 2025, 07:15Ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής: Η «ακτινογραφία» ενός εμβληματικού έργου - Ο Πρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ Μ. Μανουσάκης στο newshub.gr (podcast)
-
15 Ιουνιου 2025, 14:55Πένθος στο Ηράκλειο και το ΠΑΣΟΚ- Πέθανε ο πρώην βουλευτής Μάνος Φραγκιαδουλάκης
-
14 Ιουνιου 2025, 16:17Θέμα newshub.gr: Εγκλωβισμένοι στην Αίγυπτο και υπό καθεστώς φόβου οι ακτιβιστές - Συγκλονίζουν όσα περιγράφει o Μπάμπης Συμεωνίδης