Δράση Ενεργού Πολίτη: Μαθητές από το 6ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου φυτεύουν στον σχολικό κήπο του 2ου Γυμνασίου (Φωτο)
Μια ξεχωριστή Δράση Ενεργού Πολίτη με στόχο την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των σχολείων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, όταν οι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας του 6ου ΕΠΑ.Λ. επισκέφθηκαν το 2ο Γυμνάσιο της πόλης.
Υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους κας Κανέλλου Κ. και κου Καρανδινάκη Εμμ. μετέφεραν από το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο αρωματικά και άλλα φυτά, καθάρισαν και φύτεψαν τον σχολικό κήπο με τη βοήθεια των μικρότερων μαθητών του Γυμνασίου.

Επιπλέον, οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. δεν ήρθαν με άδεια χέρια! Χάρισαν μικρά φυτά βασιλικού καλλιεργημένα από τους ίδιους, τόσο στους μαθητές όσο και στους καθηγητές του Γυμνασίου, ενισχύοντας την ιδέα της αγάπης για τη φύση και της φροντίδας του περιβάλλοντος.
Μέσα από αυτή τη δράση, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου, το οποίο από πέρσι είναι μέλος του πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Σχολείων της ΕΕΠΦ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης), απέκτησαν πρακτικές δεξιότητες για τη φροντίδα και τη διαχείριση του σχολικού κήπου, έμαθαν για τη σημασία των αρωματικών φυτών για την τοπική βιοποικιλότητα και συνεργάστηκαν με τους μεγαλύτερους μαθητές του ΕΠΑ.Λ. με αίσθημα αλληλεγγύης και συλλογικότητας για έναν κοινό σκοπό: ένα πιο πράσινο σχολείο και μια πιο βιώσιμη κοινωνία!
-
14 Απριλιου 2026, 16:00Ηράκλειο: Καταγγελίες εργαζομένων καθαριότητας για «πειραματισμούς» και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
14 Απριλιου 2026, 18:10Ηράκλειο: Έριξαν μπογιές στο ιδιωτικό ΚΕΠ, ο ιδιοκτήτης του οποίου εμπλέκεται στο κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων (Φωτο)
