Δρομολογούνται εξελίξεις σε δυο Μητροπόλεις της Κρήτης-Το παρασκήνιο και ο κατάλληλος χρόνος
αγαπημένα σου στη Google
Πολλές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στην Εκκλησία της Κρήτης μετά τις εκλογές και στους μήνες που ακολουθούν καθώς όπως έχει επισημάνει το Newshub.gr το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν θα αφήσει χωρίς απάντηση όσα έχουν συμβεί με αφορμή τις Σταυροπηγιακές Μονές και δη εκείνη της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων.
Μπορεί στην τελευταία Αγία και Ιερά Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος να είπε στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο πως γνωρίζει καλά τι λέει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κρήτης και δεν χρειαζόταν να του το στείλουν υπό τη μορφή επιστολής, όμως την τελευταία του λέξη δεν την είπε ακόμα.
Και λένε οι πληροφορίες πως δεν την είπε (την τελευταία λέξη) λόγω εκλογών αλλά κι επειδή η υγεία του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού δεν είναι καλή.
Σε δημοσίευμα, στα Parakritika.gr, αναφέρεται μάλιστα πως κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έγινε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη όπου συζητήθηκε τι μέλλει γενέσθαι μετά τις αναταράξεις που προκλήθηκαν στην Εκκλησία στα Χανιά και συμφωνήθηκε ανάμεσα στους δύο πως θα πρέπει να μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα τόσο λόγω των Ευρωεκλογών, που μονοπωλούν το ενδιαφέρον, αλλά και για να μην υπάρξει παρέμβαση τη δεδομένη στιγμή, που αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα υγείας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει πάντως να περιμένουμε μέσα στους επόμενους μήνες αλλαγή "σκυτάλης" σε δυο Μητροπόλεις της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Στη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, όπου δεν αποκλείεται η παραίτηση του κ. Δαμασκηνού λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας του, που βαίνει επιδεινούμενο, αλλά και στη Μητρόπολη Λάμπης, Συβριτού και Σφακίων όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Ειρηναίος λόγω γήρατος δυσκολεύεται πολύ.
Μάλιστα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως για τις δυο αυτές θέσεις δρομολογείται η εκλογή δυο νέων και άξιων Αρχιμανδριτών.
Να σημειώσουμε εδώ πως απομακρύνεται η πιθανότητα, όσο περνά ο χρόνος, για εκλογή του Επισκόπου Κνωσού στη Μητρόπολη Λάμπης, Συβριτού και Σφακίων, όπως αρχικά είχε διαφανεί.
Το παρασκήνιο της διαδοχής πάντως είναι έντονο, ειδικά στη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου όπου οι πληροφορίες αναφέρουν πως επιθυμεί διακαώς να μετακινηθεί άλλος Μητροπολίτης όμορης Μητρόπολης.
Και για να το πετύχει αυτό εδώ και καιρό, αναφέρουν οι πληροφορίες, με «δούρειο ίππο» άτομο εντός της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου έχει φέρει αναστάτωση υποκινώντας αποφάσεις που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην εικόνα της Μητροπόλεως και του ίδιου του Μητροπολίτη έναντι της Χανιώτικης κοινωνίας κι όχι μόνο.
Όλα αυτά είναι πάντως σε γνώση του Παναγιωτάτου που θα απαντήσει εν ευθέτω χρόνω…
-
06 Οκτωβριου 2026, 17:34Δημητρακόπουλος για τις 300.000 που ζητά ο Καρβέλας από τη Βίσση: «Ο Νίκος Καρβέλας πληρώθηκε πριν από τη συναυλία, δεν θα πάνε στα δικαστήρια» -
06 Οκτωβριου 2026, 18:59ΕΟΠΥΥ: Εκδίκαση 228.630.000 ευρώ κατά της Novartis -
07 Οκτωβριου 2026, 09:30Έντονη διαμαρτυρία από το Δήμο Χερσονήσου για το κυκλοφοριακό χάος στον ΒΟΑΚ στο τμήμα Καστερός-Γούρνες -
07 Οκτωβριου 2026, 10:30Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
07 Οκτωβριου 2026, 08:10Γιάννης Μπασιάς: Γιατί η ενεργειακή ανελαστικότητα είναι το εμπόδιο στη πτώση τιμών ενέργειας! Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα! (podcast) -
06 Οκτωβριου 2026, 20:00«Η Κρήτη πνίγηκε, αλλά η φαύλη ιδιοκτησία του κτιρίου που προορίζεται για Δομή... το γλεντάει» : Νέα ανακοίνωση των κατοίκων
