Εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Ανάπτυξης ο Κόμβος Καινοτομίας και Προχωρημένης Εκπαίδευσης στο ΙΤΕ
αγαπημένα σου στη Google
Στα εγκαίνια του Κόμβου Καινοτομίας και Προχωρημένης Εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στις Βούτες παρέστη σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.
Προηγήθηκε συνάντηση με τη διοίκηση του ΙΤΕ.
Όπως δήλωσε ο Υπουργός το ΙΤΕ συμβολίζει ό,τι καλύτερο και πιο χρήσιμο υπάρχει στη χώρα, στο χώρο της έρευνας και της καινοτομίας.

Ο Κόμβος Καινοτομίας και Προχωρημένης Εκπαίδευσης είναι μια νέα, υπερσύγχρονη κτιριακή υποδομή του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας
Ο Κόμβος σχεδιάστηκε με σκοπό την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας.

Λειτουργεί ως κέντρο ανάπτυξης νέων τεχνολογιών και διασύνδεσης της επιστημονικής έρευνας με την παραγωγή και την επιχειρηματικότητα.
Επίσης στηρίζει την προχωρημένη εκπαίδευση, φιλοξενεί εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια και δράσεις μεταφοράς τεχνογνωσίας.


Στην καθοριστική σημασία της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της διασύνδεσης της επιστήμης με την πραγματική οικονομία αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Κόμβου Καινοτομίας και Προχωρημένης Εκπαίδευσης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.
Αναφερόμενος στη σημασία του νέου έργου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης επεσήμανε πως φέρνει μια πραγματική επανάσταση. Παντρεύει το βάθος της γνώσης που παράγεται στα εργαστήριά του με τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας και της περιφερειακής μας ανάπτυξης.
«Αυτό το εμβληματικό εγχείρημα έρχεται να δώσει σάρκα και οστά και να ενισχύσει αποφασιστικά το ευρύτερο, στρατηγικό όραμα της Περιφέρειας Κρήτης για τη θεμελίωση ενός κορυφαίου, ενιαίου Κόμβου Καινοτομίας που θα ακτινοβολεί σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Δεν δημιουργούμε απλώς μια νέα δομή. Χτίζουμε έναν αληθινό επιταχυντή ιδεών και μια γέφυρα ζωής ανάμεσα στην έρευνα αιχμής και την κοινωνία», τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Παράλληλα, σημείωσε ότι οι νέες υπερσύγχρονες κτηριακές υποδομές, έκτασης σχεδόν 20.000 τ.μ., οι οποίες υλοποιήθηκαν με χρηματοδότηση ύψους 56 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, παρέχουν στις ερευνητικές ομάδες τα απαραίτητα εχέγγυα για διεθνή πρωτοπορία.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο Σταύρος Αρναουτάκης διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης παραμένει σταθερός αρωγός στο έργο των ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων: «Σήμερα, ενώνουμε το μυαλό με την πράξη, την έρευνα με την αγορά, το τοπικό αποτύπωμα με τη διεθνή προοπτική. Με σχέδιο, επιμονή και βαθιά εμπιστοσύνη στο δυναμικό μας, βάζουμε την Κρήτη στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης της γνώσης».

Διαβάστε επίσης:
-
17 Σεπτεμβριου 2026, 18:38Καραλής: Πιο ψηλά από ποτέ ο Μανόλο, στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης -
17 Σεπτεμβριου 2026, 22:27Ολλανδία: Βρέθηκε απόκομμα 1.700 ετών από την «Οδύσσεια» μέσα σε βιβλίο -
18 Σεπτεμβριου 2026, 07:00«Τα παράπονα σας στην κυβέρνηση» - Η Περιφέρεια Κρήτης δέχεται όλα τα παράπονα για τα έργα στον ΒΟΑΚ αλλά δεν έχει καμία αρμοδιότητα και ευθύνη! -
17 Σεπτεμβριου 2026, 13:02Κρήτη: Έβρεξε, αλλά πόσο νερό έφτασε πραγματικά στις καλλιέργειες; -
18 Σεπτεμβριου 2026, 17:00Τι είπε ο Μητροπολίτης Ανδρέας Νανάκης για την κηδεία Μαζωνάκη και προκάλεσε αίσθηση και θετικά σχόλια -
17 Σεπτεμβριου 2026, 10:10Φαίδων Καραϊωσηφίδης: Ασπίδα του Αχιλλέα - «πηγαίοι» μύθοι, κρίσιμες αλήθειες και η Άμυνα σε νέα εποχή! (podcast)
