Εκτέλεση 20χρονου στην Αμμουδάρα: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκληματος
αγαπημένα σου στη Google
Μουδιασμένη είναι η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου από χθες το απόγευμα, όταν και είχαμε την εν ψυχρώ εκτέλεση του 20χρονου Νικήτα, από τον 54χρονο στην Αμμουδάρα.
Σήμερα ο 54χρονος αλλά και η σύζυγος του που επίσης συνελήφθη αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του Εισαγγελέα.
Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση αργά τη νύχτα της Τρίτης συνέλαβαν και την σύζυγο του 54χρονου δράστη της δολοφονίας για συνέργεια, καθώς η γυναίκα ήταν μαζί με τον σύζυγό της στο αυτοκίνητο, όταν ο 54χρονος εμβόλισε με το όχημά του το ΙΧ του 21χρονου και στη συνέχεια τον δολοφόνησε.
Οπως έχει γράψει το newshub.gr η τραγωδία που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2023 στην παραλιακή του Ηρακλείου, ολοκληρώθηκε με τον πιο αιματηρό τρόπο το απόγευμα της Τρίτης. Ο 54χρονος πατέρας Κ.Π., βυθισμένος στο πένθος και την οργή για την απώλεια του μοναχογιού του, πήρε τον νόμο στα χέρια του, μετατρέποντας την Αμμουδάρα σε σκηνικό εκτέλεσης.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 54χρονος ανέκοψε την πορεία του νεαρού με το όχημά του, ενώ το θύμα, βλέποντας τις προθέσεις του πατέρα, επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας. ωστόσο ο δράστης δεν δίστασε, έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε τέσσερις φορές, πετυχαίνοντας τον 20χρονο πισώπλατα.
Δεν ήταν η πρώτη φορά συμφωνα με πληροφορίες που επιχειρούσε να κάνει κακό στον 20χρονο, αφού και στο παρελθόν είχε κινηθεί απειλητικά σε βάρος του, κάτι που είχε καταγγελθεί από την οικογένεια του εκλιπόντος.
(Το όπλο του εγκλήματος)
Σύμφωνα με τις ιδιες πληροφορίες, ο 54χρονος δεν είχε καταφέρει να διαχειριστεί την απώλεια του παιδιού του, και μάλιστα στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές, καθώς φέρεται να είχε απειλήσει με όπλο τον ίδιο νεαρό μετά το τροχαίο, με το ίδιο περίστροφο και είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας το 2024.
Το χρονικό της ενέδρας
Όλα συνέβησαν όταν ο δράστης έστησε καρτέρι στον 20χρονο, τον άνθρωπο που οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ο 17χρονος Γιώργος Παρασύρης.

(Ο ατυχος νέος που έπεσε νεκρός απο τα πυρά)
Το τροχαίο είχε συγκλονίσει τότε την τοπική κοινωνία του Γαζίου, καθώς ο 17χρονος Γιώργος ήταν μαθητής της Γ’ Λυκείου. Από τη σύγκρουση που είχε γινει στις 20 Οκτωβρίου 2023, στα συντρίμμια εγκλωβίστηκε ο μαθητής του Λυκείου Γαζίου που ήταν συνοδηγός, και για τον οποίο στήθηκε επιχείρηση από την Πυροσβεστική που κλήθηκε στο σημείο. Οι πληροφορίες τότε ανέφεραν ότι σοβαρά τραυματισμένος ηταν μόνο ο συνοδηγός.

(Ο ατυχος 17χρονος)
Μετα από μάχη που είχε δωσει για μέρες στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, τελικά κατέληξε νεκρός., βυθίζοντας τότε σε απέραντη θλίψη την τοπική κοινωνία.
Το στερνό αντίο ειχαν πει στις 9 Νοεμβρίου, συγγενείς και φίλοι στον 17χρονο, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Γάζι.
Σκηνές πανικού
Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, στο σημείο του φονικού εκτυλίχθηκαν σκηνές πανικού. Ενα σημείο έξω από το 3ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας στην Αμμουδάρα της Κρήτης, με το συμβάν να καταγράφεται την ώρα που γονείς αποχωρούσαν μαζί με τα παιδιά τους μετά από συνέλευση.
Αποτέλεσμα της κατάτασης αυτής, ηταν οι πυροβολισμοί να προκαλέσουν πανικό και να ακολουθήσουν στιγμές απόλυτης σύγχυσης. Ανάμεσα στους ανθρώπους που έγιναν μάρτυρες του εγκλήματος ήταν και μια γυναίκα, η οποία συνοδεύοντας δύο ανήλικα, δεν άντεξε το αποτρόπαιο θέαμα και έχασε τις αισθήσεις της.
Η ψυχική οδύνη και η ένταση του περιστατικού οδήγησαν στην άμεση διακομιδή της στο ΠΑΓΝΗ, όπου οι γιατροί την κρατησαν για νοσηλεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ισχυρό σοκ που υπέστη.
Εμμονή
Ο θάνατος του Γιώργου Παρασύρη μετά από 19 ημέρες μάχης στη ΜΕΘ του Βενιζελείου φαίνεται πως ήταν το σημείο μηδενικής επιστροφής για τον πατέρα. Ο 54χρονος, που είχε ήδη βρεθεί στο στόχαστρο των αρχών στο παρελθόν για απειλές κατά του οδηγού, δεν αποδέχτηκε ποτέ πως η δικαιοσύνη ή ο χρόνος θα μπορούσαν να απαλύνουν τον πόνο του. Για εκείνον, η «τιμωρία» ήταν η μόνη διέξοδος από το σκοτάδι που τον είχε κυριεύσει.
Χθες, λίγα λεπτά μετά το φονικό, ο δράστης εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου. Με μια κίνηση που δείχνει πως είχε πλήρη συνείδηση των πράξεών του, παρέδωσε το όπλο του εγκλήματος και ομολόγησε την εκτέλεση.
Οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου, ενώ η τοπική κοινωνία παραμένει σοκαρισμένη από τον κύκλο αίματος που άνοιξε πριν από περίπου 2,5 χρόνια και έκλεισε με τον πιο τραγικό επίλογο.
Διαβάστε επισης:
Αμμουδάρα: Νεκρός από πυροβολισμούς ένας 20χρονος - Τι όπλισε το χέρι του δράστη
-
22 Ιουνιου 2026, 07:20Πνίγηκε ο αδελφός του δημοσιογράφου Νίκου Νικολετάκη στα Χανιά - Η συγκινητική ανάρτηση -
22 Ιουνιου 2026, 10:54Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
22 Ιουνιου 2026, 07:00Ηράκλειο: Στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της δομής μεταναστών και η εγκατάσταση στο εργοστάσιο Σκουλούδη -
22 Ιουνιου 2026, 07:15Άγγελος Συρίγος: Για να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία, πρέπει να αποτουρκοποιήσουμε την στρατηγική της εξωτερικής μας πολιτικής! (podcast) -
21 Ιουνιου 2026, 21:00Ηράκλειο: Πεδίο... διαμαρτυρίας οι γλάστρες στην πλατεία της Αγίας Τριάδας και η παλιά Λαχαναγορά (Φωτο) -
21 Ιουνιου 2026, 18:54Κρήτη: Κύμα στήριξης για έναν αγρότη που δίνει μάχη με την Υγεία του - Απλοί πολίτες και καλλιτέχνες στο πλευρό του!
